Wimbledon: Murray cez Robreda hladko do osemfinále

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 08:34 • 2 min
Wimbledon: Murray cez Robreda hladko do osemfinále

LONDÝN - Domáci tenista Andy Murray nasadený ako druhý zvíťazil v piatkovom stretnutí 3. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne nad 31-ročným španielskym veteránom Tommy Robredom, 29. v renkingu, za 121 minút hladko 6:2, 6:4, 7:5.

slovakia

left justify in out

Mal vynikajúci pomer "winnerov" a nevynútených chýb 40:14, zdolaný dosiahol tiež úctyhodné údaje 34:25. Murray dosiahol 30. zápasový úspech v tejto sezóne.

"Myslím si, že to bol zápas vysokej úrovne. Mne sa počas neho sústavne darilo na podaní, súperovi začal servis výborne fungovať v treťom sete. Ja som celkovo mal veľmi dobrý cit pre loptičku, vychádzalo mi to od základnej čiary. Dúfam, že dokážem moje výkony stupňovať. Zatiaľ som bol vo všetkých zápasoch dobre otestovaný a uspokojivo som obstál. Donieslo sa ku mne, že verejnosť má tendenciu vzhľadom na vývoj turnaja ešte zvýrazňovať svoje očakávania, ale nesmiem sa nechať uniesť. Prekvapenia totiž striehnu za rohom a musím si zachovať koncentráciu na aktuálne dianie, aby som sa vyhol nejakému zaváhaniu," cituje twitterové konto podujatia Murrayho, ktorý sa do šestnástky nedostal iba pri svojom miestnom debute v sezóne 2005, keď podľahol práve v 3. kole Argentínčanovi Davidovi Nalbandianovi. 

Víťaz 27 turnajov Murray má proti niekdajšej päťke renkingu Robredovi bilanciu 3:2 (bez zarátanie Hopman Cupu 2010), hoci spočiatku prehrával 0:2. 

Zverenec Ivana Lendla Murray sa v osemfinálovom 4. kole stretne s úspešným z duelu Viktor Troicki (Srb.) - Michail Južnyj (Rus.-20). 

Dvadsaťšesťročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray ťahá na tráve šnúru 14 úspechov. Po prehre so Švajčiarom Rogerom Federerom vo finále vlaňajších medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka získal v All England Lawn Tennis and Croquet Clube olympijské zlato (v súboji oň sa hladko revanšoval Federerovi) a nedávno triumfoval na prípravnom podujatí v londýnskom Queen´s Clube. Hrdina minuloročných newyorských US Open Murray vynechal parížske antukové Roland Garros 2013 pre problémy s chrbtom. Zatiaľ posledným Britom, ktorý sa radoval z wimbledonskej trofeje, je už od roku 1936 spomenutý Perry. 

Dvojhra mužov - 3. kolo: 
Andy Murray (V. Brit.-2) - Tommy Robredo (Šp.-32) 6:2, 6:4, 7:5 za 121 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies