Wimbledon: Cibulková porazila Radwaňskú a postúpila už do štvrťfinále

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 16:15 • 2 min
Wimbledon: Cibulková porazila Radwaňskú a postúpila už do štvrťfinále

WIMBLEDON - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V osemfinále ako nasadená devätnástka zdolala svetovú trojku Poľku Agnieszku Radwaňskú za 3 hodiny a dve minúty 6:3, 5:7 a 9:7.

slovakia

left justify in out

Víťazka turnaja v Eastbourne sa vo štvrťfinálovom dueli stretne s úspešnejšou z čisto ruského súboja medzi Jekaterinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou.

 

Cibulková tak vyhrala nad Radwaňskou už tretí zápas v rade, keď nadviazala na triumfy v Eastbourne i na antuke v Madride, kde ju rovnako zdolala v troch setoch. Vzájomnú bilanciu s poľskou obranárkou znížila na 6:7. Cibulková postúpila do štvrťfinále vo Wimbledone druhýkrát v kariére.

 

Slovenská jednotka začala duel výborne, vo štvrtom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1. Prvý set získala bez väčších problémov vo svoj prospech, keď v deviatom geme využila hneď svoj prvý setbal. Cibulková predvádzala skvelý tenis, hrala agresívne a ničila súperku forhendom. Druhý set priniesol vyrovnanejší priebeh, súperky si dvakrát vzájomne uchmatli servis a po ôsmom geme bol stav nerozhodný 4:4.

 

Slovenka následne aj vďaka výbornému úderu do pravého rohu súperkinej polovice získala ďalšiu hru, ale brejk nepotvrdila, keď v desiatom geme nevyužila mečbal a stav bol tak 5:5. Radwaňská sa na tomto momente chytila, získala ďalšie dva gemy a druhý set vyhrala 7:5. Rozhodujúci set priniesol tuhý boj o každú loptičku. Až do siedmeho gemu si obe hráčky držali svoje podanie, Slovenka potom čistou hrou prelomila servis súperky, brejk však opäť nepotvrdila. Za stavu 5:5 nevyužila ani jeden z piatich brejkbalov a musela podávať na udržanie sa v zápase.

 

Dvanásty gem však zvládla, keď odvrátila súperkin mečbal a vyrovnala na 6:6. Strhujúci súboj, okorenený niekoľkými dlhými výmenami, gradoval. Cibulková ho napokon rozhodla vo svoj prospech, keď za stavu 8:7 v šestnástom geme využila tretí mečbal v zápase.

 

ženy - dvojhra - osemfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (19-SR) - Agnieszka Radwaňská (3-Poľ.) 6:3, 5:7, 9:7




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies