WikiLeaks zverejní do konca roka milión citlivých dokumentov, niektoré aj k voľbám v USA

NETKY.SK • 4 Október 2016, 14:30 • 2 min
WikiLeaks zverejní do konca roka milión citlivých dokumentov, niektoré aj k voľbám v USA

LONDÝN - Zakladateľ platformy WikiLeaks Julian Assange dnes uviedol, že jeho spoločnosť zverejní do konca roka približne milión dokumentov týkajúcich sa aj americkej prezidentskej kampane. Ich zdrojom sú tri vplyvné organizácie z troch štátov, informovali agentúry DPA a Reuters.

slovakia

left justify in out

Vo všeobecnosti sa očakávalo, že Assange zverejní citlivé informácie už dnes pri príležitosti desiateho výročia založenia WikiLeaks. Teraz mieni platforma WikiLeaks zverejniť nové materiály každý týždeň, ich obsah však nekonkretizoval.

 

Assange zároveň poprel tvrdenia, že zverejnenie dokumentov súvisiacich s americkými prezidentskými voľbami je zamerané na diskreditáciu demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej.

Assange tiež naznačil, že v budúcnosti dôjde k zmenám v organizácii a financovaní WikiLeaks. Podľa Assangea platforma v súčasnosti spolupracuje s približne 100 mediálnymi spoločnosťami a svoju pôsobnosť sa v dohľadnej budúcnosti bude usilovať ešte viac rozšíriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies