Wiggins skoro nedokončil víťaznú Tour de France 2012

NETKY.SK • 12 September 2013, 12:49 • 2 min
Wiggins skoro nedokončil víťaznú Tour de France 2012

LONDÝN - Bradley Wiggins bol v roku 2012 blízko k tomu, aby odstúpil z pretekov Tour de France, ktoré napokon ako prvý britský cyklista v histórii vyhral.

slovakia

left justify in out

Také boli vtedy vyhrotené vzťahy medzi ním a Chrisom Froomom, víťazom ročníka 2013. Pomery v zákulisí tímu Sky priblížil bývalý generálny manažér zoskupenia Sean Yates. Jeho spomienky vychádzajú na pokračovanie v denníku The Times.

Wigginsa vraj rozladil neplánovaný Froomov útok v 11. etape v Alpách natoľko, že hrozil odstúpením. "Myslím si, že pre všetkých by bolo najlepšie, keby som sa zbalil a odišiel domov," napísal vraj nasrdený Wiggins v SMS Yatesovi, ktorý situáciu ďalej komentoval: "Bol naštvaný, mal pocit, že mu Froomey vrazil dýku do chrbta, pretože pred etapou sme sa dohodli na stratégii a Froome súhlasil s útokom pol kilometra pred cieľom. Wiggins nevedel pochopiť, prečo sa Froome nedržal plánu, keď všetko išlo hladko. Do konca zostávali štyri kilometre a Brad mal v celkovom poradí nakoniec viac ako trojminútový náskok, takže matematika hovorí, že v Paríži ho nemohol nik ohroziť."

Spomenutú etapu z Albertville do La Toussuire vyhral Pierre Rolland, Froome bol s odstupom 55 sekúnd druhý, vďaka čomu sa posunul na celkové druhé miesto. Wiggins nabral na víťaza manko 1:08 minúty, ale ustrážil si Cadela Evansa a Vincenza Nibaliho a pokračoval v žltom drese. 

"Wigginsovo psychické rozpoloženie bolo vždy labilné, preto takáto príhoda mohla zmariť všetko úsilie," myslí si Yates. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies