Weiss ml. je najlepší hráč Fortuna ligy v ankete Futbalista roka 2022

NETKY.SK • 8 Marec 2023, 17:30 • 2 min
Weiss ml. je najlepší hráč Fortuna ligy v ankete Futbalista roka 2022

Bratislava - Stredopoliar Vladimír Weiss ml. sa stal najlepším hráčom Fortuna ligy v ankete Futbalista roka 2022. Kapitán Slovana Bratislava obdržal v hlasovaní odborníkov a novinárov 143 hlasov a bol prvý na 37 z 92 hlasovacích lístkov.

slovakia

left justify in out

Anketa Futbalista roka 2022 je jubilejná tridsiata a vôbec prvá v gescii výlučne SFZ, ktorý priniesol tento rok novinku v podobe vytvorenia akadémie slovenského futbalu. Tá dala možnosť hlasovať bývalým laureátom, reprezentantom a bývalým i súčasným reprezentačným trénerom. Zo 73 oslovených využilo možnosť 58 hlasujúcich, ktorých doplnili 34 zástupcovia médií.

"Vlado Weiss je významná osobnosť slovenskej ligy, odkedy sa vrátil do Slovana. V každom zápase má momenty, na ktoré sme zvyknutí zo zahraničných líg, takže si myslím, že výsledok je úplne prirodzený," povedal prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik na stredajšej tlačovej konferencii. Tento výsledok zároveň považuje za pozitívny signál pre návrat slovenských hráčov svetovej úrovne do domácej súťaže: "Neukázal to len Vlado, ale aj Martin Škrtel a momentálne Juraj Kucka. Myslím si, že kluby ako Slovan, Spartak Trnava alebo DAC Dunajská Streda môžu poskytnúť hráčom zo zahraničia určitú inšpiráciu." Za stredopoliarom úradujúceho slovenského majstra sa umiestnil Nikola Krstovič (DAC), najlepšiu trojku doplnil Martin Regáli (MFK Ružomberok).

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční v pondelok 20. marca o 20.30 h v Hoteli Senec, v priamom prenose ho prinesie JOJ Plus. Svojho futbalistu roka si môžu voliť aj fanúšikovia, hlasovanie sa začalo v stredu o 12.00 na webstránke SFZ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies