Weiss: Medzihra medzi nami je lepšia, dobre držíme loptu

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 09:14 • 2 min
Weiss: Medzihra medzi nami je lepšia, dobre držíme loptu

TRNAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti začali tento kalendárny rok piatkovou bezgólovou remízou v Trnave proti Lotyšsku. Zverencom trénera Jána Kozáka v dueli proti húževnatému pobaltskému protivníkovi, ktorý slúžil ako príprava na ME 2016 vo Francúzsku, chýbala pri jasnej územnej prevahe lepšie zvládnutá finálna fáza.

slovakia

left justify in out

"Škoda nerozhodného výsledku. Lotyši prišli brániť a vyrážať do rýchlych kontier. Žiaľ, nezlomili sme ich. Rozohrávali sme si to síce dobre, ale v posledných dvadsiatich metroch sa ťažko dostávalo do šestnástky. Možno si to žiadalo početnejšiu streľbu z väčšej vzdialenosti, bližšie k bránke to bolo zo strany súpera dosť prehustené," referoval po remíze 0:0 pred zástupcami médií oporný pilier stredu poľa slovenského A-tímu Marek Hamšík. Dvadsaťosemročný špílmacher mal netradične za sebou v pozícii defenzívneho záložníka Patrika Hrošovského, keďže pre zdravotnú indispozíciu neboli k dispozícii stabilní členovia základnej jedenástky Juraj Kucka a Viktor Pečovský. "Chýbali nám stredoví hráči, ale myslím si, že tvorba hry bola v piatkovom stretnutí dobrá. V blízkosti lotyšskej šestnástky však bolo veľmi náročné dávať kolmé prihrávky do stredu. Utvorili sme si nejaké príležitosti, ale nedokázali sme streliť gól. Škoda, že do siete hosťujúceho mužstva nič nepadlo. Bolo to o jednom góle, možno by sa to zlomilo a Lotyši by to viac otvorili."


K Hamšíkovým slovám sa v mix zóne trnavskej City Areny pridal aj krídelník Vladimír Weiss, ktorý by tiež privítal gól v sieti lotyšského brankára Andrisa Vaninsa: "Na reprezentačnej úrovni už nie je ľahký zápas. Čakali sme, že lotyšský obranný blok bude nízko, ťažko sa presadzovalo. Nejaké príležitosti tam boli z našej strany, bohužiaľ, gól sme nedali. V prípade, že sa tak stane, Lotyši by rozhodne trochu otvorili hru a futbal by bol krajší. Dôležité však je, že sme neinkasovali," poznamenal 26-ročný šikovný a technicky výborne vybavený futbalista, pôsobiaci v katarskom klube Al-Gharafa Sports Club. Rodák z Bratislavy videl v dueli aj viaceré pozitíva. "Myslím si, že s pribúdajúcimi zápasmi je medzihra medzi nami lepšia. Dobre držíme loptu, čo je dôležité, utvárame si šance na skórovanie. Keď ich premeníme, tak budeme úspešní," podotkol Weiss.


Kým Lotyšsko malo byť pre futbalistov Slovenska vhodnou prípravou na Rusko, s ktorým budú mať zverenci trénera Jána Kozáka do činenia v základnej skupine kontinentálneho šampionátu vo Francúzsku, najbližším protivníkom hráčov SR bude v utorok 29. marca v Dubline domáce Írsko. "Ostrovania" by sa zasa mali herne podobať štýlu ďalších dvoch slovenských súperov na záverečnom turnaji ME 2016 - Walesu a Anglicku. "Myslím si, že Írsko nám môže viac vyhovovať ako Lotyšsko. Budeme mať určite viac priestoru na protiútoky alebo na tvorenie hry," vyjadril sa hráč talianskeho SSC Neapol a opora národného tímu SR Marek Hamšík.


Rovnako reagoval aj Vladimír Weiss, ktorý má bohaté skúsenosti z "ostrovov": na klubovej úrovni v doterajšej kariére pôsobil aj v anglických mužstvách Manchester City a Bolton Wanderers či v škótskom tíme Glasgow Rangers. "Na utorňajší duel proti Írsku sa určite dobre pripravíme. Ja sa na toto stretnutie v Dubline veľmi teším. Dúfam, že sa príde pozrieť veľa ľudí a my strelíme gól. Mne sa hrá na trávniku lepšie, keď je hra trochu otvorená i mám viac priestoru na prieniky. Každý zápas je však iný. Možno si užijeme práve ten utorňajší proti Írom."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies