Warholov obraz Flowers vydražili na internete za rekordných 1,3 milióna dolárov

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 07:30 • 2 min
Warholov obraz Flowers vydražili na internete za rekordných 1,3 milióna dolárov

Warholov obraz Flowers vydražili na internete za rekordných 1,3 milióna dolárov

slovakia

left justify in out

img

Za rekordných 1,3 milióna dolárov (910.000 eur) vydražili prostredníctvom internetu obraz Flowers (1978) významného predstaviteľa pop artu Andyho Warhola.
      Ako informovala dnes v Berlíne medzinárodná umelecká platforma artnet AG, ide o najvyššiu sumu, za akú sa kedy podarilo vydražiť umelecké dielo cez internet. Novým majiteľom obrazu je súkromný zberateľ z USA.
      Warholove diela však na dražbách v tradičnej podobe vynášajú stále podstatne viac. Za rekordnú sumu vydražili doteraz jeho dielo Green Car Crash, ktoré sa v roku 2007 predalo za 71,1 milióna dolárov. V máji 2011 vydražili Warholov portrét Elizabeth Taylorovej v New Yorku za takmer 27 miliónov dolárov (19 miliónov eur).
      Výstavu 34 serigrafií z rokov 1977-1987 jedného z najvplyvnejších výtvarných umelcov 20. storočia - potomka vysťahovalcov z východoslovenskej dedinky Miková neďaleko Medzilaboriec - môžu do 4. septembra navštíviť záujemcovia v Mirbachovom paláci Galérie mesta Bratislavy. Z portrétov osobností sú súčasťou tejto expozície americký politik Edward Kennedy, básnik Johann Wolfgang Goethe a kráľovná Ntombi Twala. Kresťanskú tematiku zastupuje svätá Apolónia, architektúru Kolínska katedrála v štyroch odtieňoch, abstraktné umenie Kamufláž v 12 podobách. Ukážkou zo série ART FROM ART (kreatívne modifikovaného diela starých majstrov a klasikov moderného umenia) je séria s názvom Detaily renesančnej maľby.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies