Walesanov preveria Severní Íri, Španieli vyzvú Talianov

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 13:45 • 2 min
Walesanov preveria Severní Íri, Španieli vyzvú Talianov

BRATISLAVA - Zo slovenského pohľadu najzaujímavejším stretnutím štvrtkového programu medzištátnych zápasov futbalových reprezentácií bude večerný súboj v Cardiffe, v ktorom si zmerajú sily domáci Walesania a výber Severného Írska.

slovakia

left justify in out

Wales je prvým súperom SR na letných majstrovstvách Európy vo Francúzsku, vzájomný súboj v rámci B-skupiny je na programe 11. júna v Bordeaux. Severné Írsko zas bude 4. júna v Trnave pre zverencov Jána Kozáka poslednou previerkou pred kontinentálnym šampionátom.

Domáce mužstvo trénera Chrisa Colemana sa bude musieť vo štvrtkovom ostrovnom derby zaobísť bez svojho ofenzívneho lídra Garetha Bala z Realu Madrid, ktorý je od utorka dvojnásobným otcom - jeho partnerka Emma Rhysová-Jonesová mu porodila dcéru Navu Valentinu, referoval portál BBC. Chýbať bude aj stredopoliar londýnskeho Arsenalu Aaron Ramsey, ktorý je mimo hry pre zranenie stehenného svalu. Druhý duel počas marcového asociačného termínu odohrajú Walesania 28. 3. v Kyjeve proti inému účastníkovi ME Ukrajine. "Čakajú na nás dva veľké zápasy proti mužstvám, ktoré tiež idú do Francúzska. Budú to náročné duely s mimoriadne kvalitnými súpermi. Ramsey a Bale odohrali skvelú kvalifikáciu, ich absencia je šancou pre mladých, aby sa ukázali," vyhlásil útočník Burnley Sam Vokes, citoval ho oficiálny web národnej asociácie FAW. Záložník FC Liverpool Joe Allen doplnil: "Tieto dve stretnutia nám ukážu, kde sa nachádzame. Záverečný turnaj sa blíži. Je len na nás, aby sme vo Francúzsku ukázali, čo vieme."

V kádri severoírskeho kormidelníka Michaela O'Neilla nechýbajú viacerí skúsení hráči - brankár Roy Carroll, obranca Aaron Hughes či útočník Kyle Lafferty. Stopér Hughes, 96-násobný seniorský reprezentant, už vo svojich myšlienkach zablúdil aj k ME. "Tvrdá práca a dobrá príprava nám v minulosti aj počas kvalifikácie pomohli k dobrým výsledkom. Ak budeme rovnako nastavení pred skupinovou fázou, nevidím dôvod, prečo by sme na šampionáte nemohli niektorých prekvapiť," povedal zadák Melbourne City, citoval ho portál The Belfast Telegraph.

Lákadlom pre fanúšikov bude aj súboj v Udine medzi tradičnými futbalovými veľmocami - Taliani privítajú Španielov v repríze finálového stretnutia ME 2012. Na Olympijskom štadióne v Kyjeve vtedy uspelo Španielsko presvedčivo 4:0. Tréner Talianska Antonio Conte pre agentúru EFE povedal, že "červenú fúriu" považuje za jedného z favoritov aj pre letné francúzske dobrodružstvo. Turnaj vo Francúzsku bude minimálne na istý čas pre neho posledným pri reprezentačnom mužstve: "Je isté, že nebudem kormidelníkom Talianska počas nasledujúcich dvoch rokov. Mojím úmyslom je vrátiť sa do klubového diania." Médiá spájajú Conteho ďalšie pôsobenie najmä s londýnskym FC Chelsea.

Španielom v Udine napokon nepomôže stredopoliar FC Barcelona Sergio Busquets, dôvodom je poranenie ruky. Naopak, do kádra Vicenteho del Bosqua sa dostal aj 35-ročný útočník Athletica Bilbao Aritz Aduritz, ktorý nastrieľal v tejto sezóne vo všetkých súťažiach úctyhodných 31 gólov, sedemnásť z nich v španielskej lige. Legenda Athletica Bilbao si môže obliecť dres národného tímu znova po päť a pol roku. Na svoj dosiaľ jediný duel naskočil v októbri 2010 v kvalifikačnom stretnutí proti Litve, odohral 16 minút. "Zaslúžil si pozvánku. Či je naším hrotovým hráčom Aduriz alebo Diego Costa, štýl hry sa nemení," citoval Del Bosqua portál ESPN.

Vo štvrtok sú na programe aj ďalšie prípravné súboje účastníkov ME 2016 - Česi v Prahe privítajú Škótov, Turci v Antalyi hostia Švédov, Dáni v Herningu vyzvú Islanďanov a Ukrajinci si v Odese zmerajú sily s Cyperčanmi.

Program vybraných štvrtkových medzištátnych prípravných stretnutí futbalových reprezentácií:
Malta - Moldavsko (Ta'Qali, 15.00)
Estónsko - Nórsko (Tallinn, 18.00)
Grécko - Čierna Hora (Atény, 19.00)
Turecko - Švédsko (Antalya, 19.45)
Dánsko - Island (Herning, 20.00)
Ukrajina - Cyprus (Odesa, 20.00)
Česko - Škótsko (Praha, 20.45)
Taliansko - Španielsko (Udinese, 20.45)
Wales - Severné Írsko (Cardiff,
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies