Slovenský startup expanduje do amerických miest

NETKY.SK • 21 Február 2022, 10:56 • 2 min
Slovenský startup expanduje do amerických miest

BRATISLAVA – Slovenskému startupu Simplicity, ktorý vyvíja aplikáciu pre mestá, sa za hranicami Slovenska darí. Po šiestich mesiacoch od expanzie na americký trh aplikáciu na komunikáciu začína využívať 22 miest v Spojených štátoch amerických (USA).

slovakia

left justify in out

Aplikácia je tak v USA k dispozícii pre takmer milión obyvateľov a tvorcovia slovenského startupu aktuálne rokujú o spolupráci aj s mestom Miami. TASR o tom informovali zakladatelia startupu. Medzi mestami, ktoré začali aplikáciu využívať,  sú napríklad San Leandro a Santa Maria v Kalifornii či Oakland pri San Franciscu. Zakladatelia v súčasnosti rokujú aj s mestom Miami na Floride.

 

 

Slovenský inovatívny startup získal v minulom roku v rámci druhého investičného kola sedem miliónov eur od fondov Venture to Future, Zero Gravity Capital a od združenia anjelských investorov. Aplikácia, ktorú vyvíja, má zjednodušiť komunikáciu miest so svojimi občanmi.

 

 

„Toto technologické riešenie zhromažďuje všetky dôležité informácie – od samosprávy, nemocníc, polície, knižníc a ďalších inštitúcií či organizácií v meste a tieto informácie doručuje svojim občanom prostredníctvom notifikácií v smartfónoch na základe preferencií samotného používateľa. Funguje to aj naopak,“ uviedol startup s tým, že aj občania sa môžu na svoj úrad obrátiť so svojou požiadavkou, a to operatívne, online, v reálnom čase.

 

Možno vás zaujme: V USA začína fungovať Trumpova nová aplikácia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies