Wales pripravuje novinku, ktorá fajčiarov rozhodne nepoteší: Budú čeliť naozaj veľkému obmedzeniu!

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 12:38 • 2 min
Wales pripravuje novinku, ktorá fajčiarov rozhodne nepoteší: Budú čeliť naozaj veľkému obmedzeniu!

Fajčenie škodí zdraviu. Vo Walese to berú naozaj vážne.

slovakia

left justify in out

Fajčenie je vo Walese stále jedným z najväčších neduhov. Štatistiky hovoria, že za rok na následky tohto zlozvyku zomiera viac ako 5400 ľudí, pričom náklady na liečbu chorých sú približne 302 miliónov libier ročne. Krajina preto postupne mení legislatívu a pritvrdzuje podmienky pre fajčiarov tak, aby sa ich počet redukoval, ale hlavne, aby neovplyvňovali zdravie nefajčiarov. Preto teraz ako prvá krajina Spojeného kráľovstva prichádza s tvrdým krokom.

 

Od leta budúceho roka bude vo Walese zakázané fajčenie aj na verejných priestranstvách, akými sú napríklad areály nemocníc, detských ihrísk i škôl. Vláda tým chce chrániť najmä maloletých.

 

Sprísňovanie zákonov týkajúcich sa fajčenia v krajine už prinieslo svoje výsledky. Počet ľudí závislých na nikotíne v Británii klesol takmer o 20 percent. Nie všetci sú však týmito opatreniami nadšení. Problém majú najmä majitelia podnikov, ktorým kvôli obmedzeniam rapídne klesli tržby, a preto mnohé skrachovali. Istý podnikateľ si dokonca za porušenia zákona vyslúžil pobyt vo väzení, pričom uviedol, že z jeho hľadiska je nevhodné, aby vláda nariaďovala dospelým ľuďom, ako sa majú správať vo svojom osobnom živote, obzvlášť, ak sa tabak stále považuje za legálnu látku a prináša nemalé zisky do štátnej pokladnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies