Wagnerove slávnosti v Bayreuthe prilákali hneď v úvodný deň množstvo celebrít

NETKY.SK • 26 Júl 2011, 08:14 • 2 min
Wagnerove slávnosti v Bayreuthe prilákali hneď v úvodný deň množstvo celebrít

Wagnerove slávnosti v Bayreuthe prilákali hneď v úvodný deň množstvo celebrít

slovakia

left justify in out

img

Za účasti významných predstaviteľov politického, spoločenského a kultúrneho života sa dnes v Bayreuthe slávnostne začal 100. ročník tamojších Slávností Richarda Wagnera.
      O otvorenie sa postarala nová inscenácia opery Tannhäuser, ktorú pripravil režisér Sebastian Baumgarten.
      Na otvorení festivalového podujatia sa zúčastnili spolková kancelárka Angela Merkelová s manželom, eurokomisár John Dalli, šéf Európskej centrálnej banky Jean-Claude Trichet, šéf nemeckej diplomacie Guido Westerwelle, jeho dlhoročný predchodca Hans-Dietrich Genscher, rakúska ministerka financií Maria Fekterová a mnohí ďalší politici. V hľadisku nechýbali ani veľvyslanci USA, Veľkej Británie a Kórejskej republiky v Nemecku, či herci a herečky, Erol Sander, Edgar Selge, Maria Furtwänglerová alebo Veronica Ferresová.
      Úvod festivalu sa nenechala ujsť kompletná bavorská krajinská vláda pod vedením premiéra Horsta Seehofera. To isté platí o niekdajších predsedoch tamojšej krajinskej vlády Edmundovi Stoiberovi a Güntherovi Becksteinovi.
      Medzi tými, ktorých organizátori očakávali, avšak nedočkali sa ich, boli aj nová šéfka Medzinárodného menového fondu Christine Lagardeová alebo spolkový minister financií Wolfgang Schäuble, ktorí sa na poslednú chvíľu ospravedlnili.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies