Výstavu kostýmov Michaela Jacksona čaká svetové turné

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 21:22 • 2 min
Výstavu kostýmov Michaela Jacksona čaká svetové turné

Výstavu kostýmov Michaela Jacksona čaká svetové turné - Celebrity V čilskom Santiagu v piatok otvoria výstavu kostýmov Michaela Jacksona, ktoré budú dražiť v decembri v Beverly Hills. Výstava, ktorú tvoria najznámejšie dizajnérske kúsky spájané so zosnulý

slovakia

left justify in out

img

V čilskom Santiagu v piatok otvoria výstavu kostýmov Michaela Jacksona, ktoré budú dražiť v decembri v Beverly Hills. Výstava, ktorú tvoria najznámejšie dizajnérske kúsky spájané so zosnulým spevákom, sa následne z tamojšieho Museo de la Moda presunie do niekoľkých miest v Európe a Ázii. Informovala o tom aukčná sieň Julien's. Druhého decembra kostýmy ponúknu na benefičnej aukcii, ktorej výťažok poputuje na pomoc organizácii Guide Dogs of America a hospicu v Las Vegas.

Súčasťou kolekcie je napríklad rukavica zdobená krištáľmi Swarowski, vojenská bunda z ocenení Soul Train z roku 1989, strieborný elastický trikot známy z turné Bad z roku 1987 či helma so svetlami napojenými na batériu z koncertu v Madison Square Garden v roku 2001. Väčšiu časť z 50 až 100 kusov odevov darovali dlhoroční spolupracovníci a dizajnéri Dennis Tompkins a Michael Bush, ktorí s nebohým spevákom strávili 25 rokov a podieľali sa aj na jeho osobnom šatníku. Michael Jackson im neskôr ich kúsky vrátil a niektoré z nich aj podpísal, prezradil Darren Julien z aukčnej siene.

Michael Jackson, jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou jeho úmrtia bola akútna intoxikácia anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív. Jeho osobný lekár Conrad Murray si v súčasnosti odpykáva štyri roky odňatia slobody za neúmyselné zabitie speváka.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies