Arabský útočník zabil nožom v Beer Ševe najmenej štyroch ľudí

NETKY.SK • 22 Marec 2022, 19:20 • 2 min
Arabský útočník zabil nožom v Beer Ševe najmenej štyroch ľudí

TEL AVIV - Najmenej štyroch ľudí pobodal na smrť v utorok arabský útočník v izraelskom meste Beer Ševa. Útočníka zastrelil okoloidúci civilista.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnej polície ide o jeden z najhorších útokov v Izraeli za posledné roky. Záchranné zložky informujú, že útočník spôsobil smrteľné zranenia trom ženám a jednému mužovi, najmenej dve ďalšie osoby zranil, z nich jedna je vo vážnom stave. Útok sa odohral na čerpacej stanici a na trhovisku.

 

img

 

Podľa izraelských médií bol útočník občanom Izraela arabského pôvodu, v minulosti pracoval ako učiteľ na strednej škole a neskôr bol vo väzení pre údajné napojenie na militantnú organizáciu Islamský štát.

 

K útoku sa zatiaľ neprihlásila žiadna ozbrojená organizácia. Polícia uviedla, že muž útočil sám.

 

Napätie v Izraeli a na palestínskych územiach stúpa pred blížiacim sa moslimským pôstnym mesiacom ramadán, ktorý sa tento rok začína 3. apríla.

 

Vo východnom Jeruzaleme a na okupovanom Západnom brehu Jordánu došlo v posledných týždňoch k niekoľkým podobným útokom zo strany Palestínčanov. Niektorých útočníkov zastrelili izraelské sily, spresňuje Reuters.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies