Lukašenko oznámil ukončenie rozsiahlej protiteroristickej operácie v Bielorusku

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 17:55 • 2 min
Lukašenko oznámil ukončenie rozsiahlej protiteroristickej operácie v Bielorusku

MINSK – Prezident Bieloruska Alexander Lukašenko v piatok oznámil ukončenie rozsiahlej protiteroristickej operácie v krajine. Bieloruské orgány vznesú nároky samotnej kancelárke Angele Merkelovej a niektorým úradníkom nemeckého vedenia.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom agentúra BelTA. „V krajine sa dnes skončila rozsiahla protiteroristická operácia. Zdalo sa nám, že nás ekonomicky budú dusiť. Ale nie. Teror pokračuje vo vnútri krajiny vo väčšom rozsahu proti ľuďom a objektom. Viac o tom povieme v blízkej budúcnosti,“ uviedol Lukašenko počas slávnostného odovzdávania štátnych vyznamenaní v Minsku.

 

Nepriatelia štátu

Dodal, že „už nebudú vznášať námietky nejakému nemeckému šéfovi diplomacie Heikovi Maasovi, ale samotnej kancelárke a vybraným vysokopostavným úradníkom".

 

Hlava štátu je presvedčená, že sa pokúsili bieloruskou spoločnosťou „otriasť zvnútra“. Podľa Lukašenka udalosti v republike po prezidentských voľbách 9. augusta minulého roku „odhalili jazvy a nádory spoločnosti, ktoré museli úrady odstrániť, čo aj urobili".

 

img

 

„Niektorí z vás pred 10 mesiacmi lamentovali na internete: aké násilie! – a nechápali, čo sa deje. A ak po tom všetkom, čo sa už ukázalo a povedalo, ľudia nepochopili – to už nie je nechápavosť, už sú to nepriatelia a ich cieľom je zničenie štátu,“ skonštatoval Lukašenko.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bieloruského novinára Prataseviča prepustili aj s priateľkou do domáceho väzenia

 

Lukašenko uštedril Nemecku poriadnu "podpásovku"

Prezident sa tiež dotkol témy nových odvetných sankcií zo strany Západu proti Minsku. Povedal, že vonkajšie sily prešli na „ekonomické uškrtenie“ republiky.

 

Upozornil na skutočnosť, že pre zavedenie sankcií bol zvolený symbolický dátum noc 22. júna, deň, keď pred 80 rokmi zaútočilo nacistické Nemecko na Sovietsky zväz.

 

img

 

„Zjavne títo ľudia nezohľadnili okolnosti a v škole sa zle učili dejepis. Bielorusi sa nikdy nevzdávajú. Ťažkosti nás iba posilňujú ako oceľ,“ zdôraznil Lukašenko.

 

Predtým Lukašenko vystúpil na podujatí, venovanej 80. výročiu útoku nacistického Nemecka na ZSSR a predniesol niekoľko vyhlásení pre Nemecko a osobne pre ministra zahraničných vecí tejto krajiny Heika Maasa v súvislosti s novými sankciami západných krajín.

 

Obrátil sa k Maasovi so slovami: „Kto si? Včerajší kajúci sa Nemec alebo potomok nacistov?“

 

Prečítajte si tiež: Bielorusko prerušilo spoluprácu s EÚ v boji proti nelegálnej migrácii

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies