Real Madrid zdolal Barcelonu a zahrá si finále španielskeho Superpohára

NETKY.SK • 13 Január 2022, 10:40 • 2 min
Real Madrid zdolal Barcelonu a zahrá si finále španielskeho Superpohára

RIJÁD – Semifinále španielskeho Superpohára dopadlo úspešnejšie pre Real Madrid. Po vyrovnaných 90 minútach sa hrdinom bieleho baletu stal uruguajský stredopoliar Federico Valverde.

slovakia

left justify in out

Barcelona zápas nevyhrala, no tréner Xavi bol spokojný

 

V La Lige súperov oddeľuje až 17 bodov, no v Rijáde bol omladený tím "blaugranas" Realu vyrovnaným súperom. Zreteľne sme dnes ukázali guráž. Nebáli sme sa zodpovednosti a hry s loptou. Prehrali sme, no v istých momentoch sme hráčov Realu prevyšovali," vyhlásil Xavi po stretnutí podľa AFP.

 

"Biely balet" dvakrát viedol, postarali sa o to Vinicius a Karim Benzema. Katalánci však dokázali nájsť odpoveď. Luuk de Jong prvýkrát vyrovnal tesne pred prestávkou, Ansu Fati potom hlavičkou zariadil predĺženie. „Miešajú sa v nás dva rozličné pocity. Na jednej strane sa cítime zle, pretože sme prehrali. Na druhej môžeme byť hrdí na to, ako sme hrali. Potrebovali sme iba trochu trpezlivosti," povzdychol si kouč Kataláncov.

 

 

Biely Balet našiel hrdinu v podobe Federica Valverdeho

 

O rozhodujúci zásah sa postaral Federico Valverde v 98. min. „Stretli sa dva odlišné štýly, ktokoľvek mohol zvíťaziť. Súper sa sústredil viac na držanie lopty, my sme hrali na protiútoky. Po prvom polčase sme si zaslúžili viesť, no druhý bol mimoriadne vyrovnaný. Aktívne sme bránili, pokúšali sa získať loptu a vyraziť dopredu. Táto taktika sa ukázala byť ako účinná. Predviedli sme kvalitné momenty pri prechode do útoku a dali tri úžasné góly," zhodnotil vystúpenie Realu tréner Carlo Ancelotti podľa klubovej stránky.

Madridčanov čaká vo finále víťaz duelu medzi Atleticom Madrid a Bilbaom. Súboj je na programe vo štvrtok.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies