Výsledok Jednotného Ruska vo voľbách je vyjadrením dôvery Putinovi

NETKY.SK • 19 September 2016, 13:23 • 2 min
Výsledok Jednotného Ruska vo voľbách je vyjadrením dôvery Putinovi

MOSKVA - Víťazstvo strany Jednotné Rusko (JR) vo voľbách do Štátnej dumy je pôsobivým vyjadrením dôvery prezidentovi Vladimirovi Putinovi, vyhlásil dnes v Moskve jeho hovorca Dmitrij Peskov. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Z predbežného sčítania hlasov odovzdaných v nedeľných voľbách do dolnej komory ruského parlamentu vyplýva, že prokremeľské JR získalo v parlamente ústavnú väčšinu: bude ho zastupovať 140 poslancov zvolených z federálnej kandidátskej listiny a ďalších 203 poslancov, ktorí zvíťazili v jednomandátových volebných obvodoch.

 

Vzhľadom na to, že Putin sa pred časom vyjadril, že sa ešte nerozhodol, či sa v roku 2018 bude uchádzať o znovuzvolenie do funkcie prezidenta Ruskej federácie, novinári sa v Kremli zaujímali, či výsledok JR bude mať vplyv na jeho rozhodovanie.

 

Peskov uviedol, že sa k tomu nemôže vyjadriť. Dodal však, že "je očividné, že drvivá väčšina hlasujúcich de facto vyslovila prezidentovi podporu". Túto podporu označil Peskov za "impozantnú".

 

Začiatkom septembra Putin pred novinármi vyhlásil, že je ešte priskoro hovoriť o prezidentskej kampani pre voľby v roku 2018 a jeho účasti v nej. Povedal vtedy, že treba počkať na výsledky parlamentných volieb, "pozrieť sa na výsledok".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies