Vyšetrovatelia prehľadali sídlo francúzskeho zväzu, zabavili dokumenty

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 12:05 • 2 min
Vyšetrovatelia prehľadali sídlo francúzskeho zväzu, zabavili dokumenty

PARÍŽ - Špeciálne zložky prehľadali v utorok sídlo Francúzskeho futbalového zväzu (FFF) v Paríži v rámci vyšetrovania korupcie bývalého prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera.

slovakia

left justify in out

Operáciu vykonali francúzski finanční vyšetrovatelia, pričom sa na nej zúčastnili aj švajčiarski úradníci. Pri prehliadke zabavili niekoľko dokumentov, informovala agentúra dpa.

 

Švajčiarske úrady stále vyšetrujú netransparentný prevod vo výške dvoch miliónov švajčiarskych frankov, ktoré pred piatimi rokmi mal dať Blatter vtedajšiemu šéfovi Európskej futbalovej únie Michelovi Platinimu, údajne za prácu v úlohe jeho poradcu. Vyšetrovatelia FIFA žiadali pre oboch doživotný zákaz vzhľadom na vážne podozrenia z korupcie, etická komisia im navrhla osemročný trest, napokon dostali obaja zhodne šesťročný dištanc.

 

Švajčiari otvorili kriminálne vyšetrovanie aj voči samotnému Blatterovi za zlé riadenie FIFA a možnú spreneveru peňazí. Blattera, ktorý vo štvrtok oslávi jubilejné 80. narodeniny, nahradil na poste 45-ročný Gianni Infantino, ktorého zvolili za šéfa FIFA 26. februára na mimoriadnom kongrese v Zürichu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies