Vyšetrovatelia potvrdzujú: Malajzijské lietadlo bolo unesené!

NETKY.SK • 15 Marec 2014, 06:39 • 2 min
Vyšetrovatelia potvrdzujú: Malajzijské lietadlo bolo unesené!

KUALA LUMPUR - Vyšetrovatelia údajne dospeli k záveru, že lietadlo Boeing 777-200ER malajzijskej leteckej spoločnosti, ktoré pred týždňom záhadne zmizlo počas letu do Pekingu, uniesol jeden alebo viacero ľudí so skúsenosťami pilota. Informovala o tom agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Motív konania únoscov, ani ich požiadavky nie sú známe a nie je známe ani miesto, kde sa teraz lietadlo nachádza, uviedol malajzijský vládny zdroj, ktorý si neželal byť agentúrou AP menovaný, lebo nemá oprávnenie kontaktovať médiá. Dodal, že "únos už nie je teóriou". "Je to nezvratné," povedal. 

      

Nemenovaný predstaviteľ americkej vlády predtým pre agentúru AP uviedol, že vyšetrovatelia skúmajú možnosť "ľudského zásahu" pri zmiznutí lietadla, pričom dodal, že by sa mohlo konať o pirátsky čin.
      

Kľúčovým dôkazom "ľudského zásahu" je podľa neho skutočnosť, že spojenie s rádiovým odpovedačom lietadla sa prerušilo približne desať minút predtým, ako sa odmlčal systém odosielania správ.
      

Taktiež je možné, že lietadlo niekde pristálo, domnieva sa činiteľ. Ďalší komunikačný systém na palube boeingu pokračoval vo vysielaní signálov družici ešte približne štyri hodiny po strate kontaktu riadiacej veže s lietadlom počas jeho letu z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur do čínskeho hlavného mesta Pekingu.
      

Táto skutočnosť naznačuje, že stroj mohol pokračovať v lete ešte niekoľko hodín, uzatvára agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies