Výrok prezidentského kandidáta na Filipínach o znásilnení vyvolal pobúrenie

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 12:24 • 2 min
Výrok prezidentského kandidáta na Filipínach o znásilnení vyvolal pobúrenie

MANILA - Predstaviteľky ženských ľudskoprávnych organizácií predložili dnes Komisii OSN pre ľudské práva sťažnosť na filipínskeho prezidentského kandidáta Rodriga Duterteho za jeho vyjadrenia na adresu zavraždenej austrálskej misionárky. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Duterte, ktorý je starostom mesta Davao, totiž minulý týždeň na predvolebnom zhromaždení svojim priaznivcom povedal, že by rád znásilnil austrálsku misionárku Jacqueline Hamillovú, ktorú počas rukojemníckej drámy v roku 1989 hromadne znásilnili a zavraždili vzbúrení väzni.

 

Hamillová bola "taká krásna, že by som ju znásilnil ako prvý," povedal Duterte, ktorý je podľa prieskumov verejnej mienky horúcim favoritom na víťazstvo vo filipínskych prezidentských voľbách naplánovaných na 9. mája.

 

Duterteho slová, ktoré sú podľa ženských hnutí porušením dohovoru OSN o odstránení všetkých foriem diskriminácie žien, vyvolali búrku nevôle zo strany ľudskoprávnych organizácií. Proti Duterteho vyjadreniam protestoval aj austrálsky veľvyslanec na Filipínach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies