Výrobné linky Volkswagenu idú opäť naplno

NETKY.SK • 13 August 2012, 11:02 • 2 min
Výrobné linky Volkswagenu idú opäť naplno

Výrobné linky Volkswagenu idú opäť naplno

slovakia

left justify in out

img

Zamestnanci spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) dnes ukončili dvojtýždňovú letnú celozávodnú dovolenku. Výroba mestských vozidiel Volkswagen up!, ŠKODA Citigo a SEAT Mii pokračuje po celozávodnej dovolenke v trojzmennej prevádzke počas pracovných dní.
      Produkcia automobilov SUV (Sports Utility Vehicle) – Volkswagen Touareg, Audi Q7 a karosérií Porsche Cayenne prebieha aj naďalej v nepretržitej prevádzke 7 dní v týždni, s výnimkou štátnych sviatkov.
      Výrobné linky spoločnosti zastali v pondelok 30. júla 2012. Tradičný dvojtýždňový pokoj vo výrobe využil VW SK na údržbu a kontrolu zariadení. Stavebné práce na novej lisovni a karosárni však prebiehali aj počas tohto obdobia. Podieľalo sa na nich približne 500 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem.
      Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 21 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 8400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, ŠKODA Citigo, SEAT Mii, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies