Vypadávanie vlasov na jeseň

NETKY.SK • 20 Október 2015, 11:00 • 2 min
Vypadávanie vlasov na jeseň

BRATISLAVA - Zatiaľ čo leto bolo pre vlasy záťažovým obdobím, jeseň je skôr uvoľňujúca. Ale tak ako opadáva lístie na stromoch, aj my začíname pociťovať, že vlasy začínajú viac vypadávať.

slovakia

left justify in out

Čo je spúšťačom nadmerného vypadávania vlasov na jeseň? Odpoveď je najlepšie hľadať v prírode. V lete a na jar slnečné lúče zvyšujú sekréciu hormónov, ktoré regulujú rast vlasov. Je možné to prirovnať ku klasickému vegetačnému obdobiu, teda k zrýchlenému rastu rastlín v priebehu mesiacov, kedy je teplé počasie. K väčším stratám zelene ale aj vlasov dochádza na jeseň, keď sa pre ne uzatvára životný cyklus. Zatiaľ čo v prírode sa všetko obnovuje až na jar, u ľudí sa všetko vracia späť do normálu už po niekoľkých týždňoch.

 

Ak si chcete overiť stav a kondíciu vašich vlasov, vyskúšajte si nasledujúci jednoduchý test. Priložte roztiahnuté prsty tesne k pokožke hlavy. Potom ich spojte a vytiahnite ich od korienkov až po končeky tak, aby ste obsiahli čo najväčšie množstvo vlasov. Tie, ktoré ste zachytili ako vypadnuté si odložte a akciu zopakujte aspoň päťkrát. Test vykonávajte najmenej tri dni po šampónovaní. Keď potom napočítate menej ako 10 vlasov, tak sa vás sezónne vypadávanie ani nedotklo. Ak je ich okolo 15 je možné, že u vás práve prebieha vypadávanie. A ak ste ich napočítala ešte viac, prebieha u vás proces straty vlasov a s tým by ste už mali niečo robiť.

 

Môžete začať s nejakými babskými radami, ako napríklad oplachovať vlasy so žihľavým odvarom, alebo vyskúšať nejaký prípravok z lekárne. Vaša kaderníčka vám isto poradí najlepšie, čo potrebujú vaše vlasy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies