Vylosovali semifinálové dvojice Ligy Majstrov a Európskej ligy!

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 12:43 • 2 min
Vylosovali semifinálové dvojice Ligy Majstrov a Európskej ligy!

NYON - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov sa na ceste za obhajobou titulu v Lige majstrov 2013/2014 stretne v semifinále s Realom Madrid. Druhú dvojicu tvoria Atletico Madrid a Chelsea Londýn. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

slovakia

left justify in out

V jeho osudí figurovali tri kluby, ktoré už "ušatú" trofej v minulosti získali. Okrem Bayernu to dokázal Real Madrid a tiež Chelsea Londýn. Kvarteto semifinalistov dopĺňal čierny kôň súťaže Atletico Madrid, ktorý ako jediný nenašiel v tejto sezóne LM premožiteľa a vo štvrťfinále v španielskom derby prešiel cez FC Barcelona (1:1 v, 1:0 d). V kvartete najlepších sa zverenci Diega Simeoneho predstavia štvrtýkrát v histórii po dlhom 40-ročnom čakaní.

 

Bayern sa do semifinále Ligy majstrov prebojoval štvrtýkrát za posledných päť rokov, keď po výsledkoch 1:1 a 3:1 vyradil Manchester United. Žiadnemu klubu sa v doterajšej histórii európskeho pohára číslo jeden nepodarilo obhájiť trofej, Bayern sa tak pokúsi prelomiť túto bariéru. Chelsea sa dostala do semifinále siedmykrát za posledných jedenásť sezón, keď po prehre 1:3 v Paríži dokázala v domácej štvrťfinálovej odvete zdolať St. Germain 2:0. Real Madrid sa usiluje o zisk 10. trofeje LM, do semifinále sa prebojoval cez Borussiu Dortmund (3:0 d, 0:2 v), teraz ho čaká náročný súboj s obhajcom. Miernou nevýhodou pre "biely balet" môže byť, že odvetu bude hrať v mníchovskej Allianz aréne.

 

Real a Bayern sú starí známi rivali. V súťažiach pod hlavičkou UEFA sa stretli celkove 20-krát, z toho až päťkrát na seba narazili v semifinále EPM či LM. Bayern je 4-násobným víťazom európskeho pohára číslo jeden, Real až 9-násobným, no jeho čakanie na jubilejnú trofej trvá od roku 2000. Zástupca Realu Emilio Butragueno očakáva dva náročné zápasy. "Sme sebavedomí, ale vieme, že Bayern bude tvrdým orieškom. Je to úradujúci šampión a jeden z najprestížnejších klubov na svete. Čaká nás výnimočný súper - silný ako kolektív, ale disponujúci aj veľmi kvalitnými individualitami. Samozrejme verím, že Real Madrid sa dostane do finále."

 

Chelsea má zo vzájomných zápasov s Atleticom Madrid zmiešané pocity. V sezóne 2009/2010 zdolali "The Blues" španielsky tím 4:0 v skupinovej fáze LM, na štadióne Vicenteho Calderona remizovali 2:2. V roku 2012 však Londýnčania odchádzali so sklonenými hlavami zo zápasu o európsky Superpohár, v ktorom ich Atletico prevalcovalo a získalo trofej po víťazstve 4:1.

 

Pri žrebe semifinále Ligy majstrov neplatili žiadne obmedzenia, tým pádom na seba mohli naraziť aj mužstvá z rovnakej krajiny. Prvé zápasy tejto fázy sú na programe v utorok 22. apríla a v stredu 23. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 29., resp. 30. apríla. Finále je na programe v sobotu 24. mája v Lisabone na štadióne Benficy, za domáci tím bude evidovaný víťaz súboja medzi Realom Madrid a Bayernom Mníchov.

Semifinálové dvojice: 
Real Madrid (Šp.) - Bayern Mníchov (Nem.) 
Atlético Madrid (Šp.) - FC Chelsea (Angl.) 

 

img


Finále: 
Sobota 24. mája: (Estádio da Luz v Lisabone /Portug./) 

 

EL: V semifinále španielske derby a Juventus proti Benfice

 

V semifinále Európskej ligy UEFA 2013/2014 sa uskutoční prestížne španielske derby, futbalisti FC Sevilla si zmerajú sily s Valenciou CF. Druhú dvojicu tvoria finalista z minulého ročníka európskeho pohára číslo dva Benfica Lisabon a Juventus Turín. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

 

Sevilla a Valencia sa na medzinárodnom poli stretnú vôbec prvýkrát. Valencia síce zdolala Andalúzanov v dvoch posledných domácich ligových zápasoch, na ihrisku súpera sa jej však nedarí - v Seville nevyhrala už jedenásťkrát v rade (3 remízy, 8 prehier - pozn.), naposledy sa tešila z trojbodového zisku v máji 2004.

 

Benfica sa s Juventusom stretne v pohárovej Európe tretíkrát, bilancia postupov je vyrovnaná. V sezóne 1967/68 Benfica vyradila "starú dámu" v semifinále Ligy majstrov, vo štvrťfinále Pohára UEFA 1992/1993 však portugalský zástupca ťahal za kratší koniec povrazu. "Sme šťastní, že sme sa prebojovali už do štvrťfinále. Zápasy s Benficou budú pre nás ozajstnou previerkou. Finále v Turíne je pre nás veľkou motiváciou, ale opakujem, ešte pred ním nás čaká ťažká úloha prejsť cez silného súpera. Benfica postúpila do semifinále Európskej ligy tretíkrát v priebehu posledných štyroch sezón, má veľmi skúsené mužstvo," povedal zástupca Juventusu a jeho bývalý stredopoliar Pavel Nedvěd.

 

Pri žrebe semifinále Európskej ligy neplatili žiadne obmedzenia, tým pádom na seba mohli naraziť aj mužstvá z rovnakej krajiny. Prvé zápasy tejto fázy sú na programe vo štvrtok 24. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 1. mája v zhodnom čase 21.05 SELČ. Finále je na programe v stredu 14. mája o 20.45 SELČ v Turíne na štadióne Juventusu, za domáci tím vyžrebovali víťaza konfrontácie medzi FC Sevilla a Valenciou.

Piatkový žreb semifinále futbalovej Európskej ligy 2013/2014 (prvé zápasy sú na programe 24. apríla, odvety sa uskutočnia 1. mája): 

Semifinálové dvojice: 
FC Sevilla (Šp.) - FC Valencia (Šp.) 
Benfica Lisabon (Portug.) - Juventus Turín (Tal.) 

Finále: 
Streda 14. mája: postupujúci zo semifinále č. 1 - postupujúci zo semifinále č. 2 (štadión Juventus v Turíne /Tal./) 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies