Vyjednávací tím v Bratislave chce viesť Sulík

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 11:49 • 2 min
Vyjednávací tím v Bratislave chce viesť Sulík

BRATISLAVA – Vyjednávací tím strany Sloboda a Solidarita (SaS) pred regionálnymi voľbami v Bratislavskom samosprávnom kraji bude po odstúpení Juraja Miškova pravdepodobne viesť Richard Sulík. Ako dnes Sulík povedal pre agentúru SITA, regionálne voľby sú už blízko, majú pomerne vysokú prioritu a preto chce viesť vyjendávací tím osobne. „Toto navrhnem republikovej rade, ktorá to musí schváliť,“ povedal s tým, že jej najbližšie zasadanie bude 22. apríla. Na otázku, či odstúpenie Miškova vníma ako signál, že prívrženci Jozefa Kollára sa chystajú na odchod z SaS Sulík, povedal: „Signál nemohol byť včera (na utorkovom rokovaní Sulíka s Kollárom, poznámka SITA) jasnejší. Nemal záujem sa dohodnúť,“ konštatoval.

slovakia

left justify in out

Podľa bratislavského krajského predsedu KDH Dušana Pekára sa zdržanlivý postoj kresťanských demokratov k uzavretiu koalície pred regionálnymi voľbami dnešným rozhodnutím Miškova ukázal ako opodstatnený. 

Poslanec NR SR Juraj Miškov odstupuje z pozície krajského tútora pre Bratislavu a zároveň šéfa vyjednávacieho tímu pre jesenné regionálne voľby. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, dôvodom odstúpenia je utorkové vyhlásenie Richarda Sulíka, že SaS nepostaví v Bratislave svojho kandidáta na predsedu samosprávneho kraja. "Tím, ktorý som viedol od novembra 2012, bol už iba krok od konečnej dohody na veľkej bratislavskej koalícii, v ktorej by mala SaS silnú líderskú pozíciu -17 poslaneckých miest na spoločnej kandidátke. Takéto neuvážené, predčasné a zbytočné vyhlásenie zmarilo polročnú snahu vyjednávacieho tímu," vyhlásil Miškov. Strana SaS rokovala o možnej podpore kandidáta Pavla Freša a nepostavení vlastného kandidáta, ktorým mal byť Daniel Krajcer, výmenou za početnejšie zastúpenie SaS na spoločnej kandidátke na poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies