REPORTÁŽ: Vyjadrenia právnych zástupcov oboch strán v kauze zmenky

NETKY.SK • 27 Február 2020, 12:14 • 2 min
REPORTÁŽ: Vyjadrenia právnych zástupcov oboch strán v kauze zmenky

BRATISLAVA - V kauze falšovania miliónových zmeniek dnes senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku uznal podnikateľa Mariana K. a exriaditeľa TV Markíza Pavla R. za vinných. Zároveň im obom vymeral tresty vo výške 19 rokov väzenia. Marian K. má tiež zaplatiť pokutu 10 000 eur. Ako sa na toto rozhodnutie pozerajú obe strany?

slovakia

left justify in out

 

Ján Šanta (Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry)

Rozsudok pre Mariana K. a Pavla R. v kauze falšovania zmeniek TV Markíza je podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Jána Šantu akceptovateľný. Hovorí o víťazstve nad nezákonnosťou a bohorovnosťou. Po štvrtkovom verdikte Špecializovaného trestného súdu upozornil, že vyhrali bitku, ale je pred nimi ďalšia dôležitá debata, pretože predpokladá odvolania.

 

img

 

Marek Para (advokát Mariana K. v kauze zmenky)

"Odvolanie určite podáme, tak do konania, ako aj do všetkých výrokov," povedal Para s tým, že rozhodnutím súdu sa potvrdil predpoklad obhajoby, podľa ktorého súd zhodnotil niektoré skutočnosti subjektívne. "Klienti od začiatku popierali vinu a z môjho pohľadu predložili aj dostatok dôkazov," uviedol advokát Marek Para.

 

img

 

Daniel Lipšic (Splnomocnenec poškodenej Markízy)

Podľa svojich slov je mimoriadne spokojný s rozhodnutím Špecializovaného trestného súdu a aj s výškou trestu pre Mariana K. a Pavla R. v kauze zmenky. Tresty sú správne a spravodlivé. Vyjadril sa tak pred médiami po vynesení rozsudku. Prekvapilo ho, že si obžalovaní osobne rozsudok nevypočuli.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona