Výhru Belgicka zariadil mladík Origi: Môj najdôležitejší gól

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 12:28 • 2 min
Výhru Belgicka zariadil mladík Origi: Môj najdôležitejší gól

CUIABA - Belgickí futbalisti vyhrali aj svoj druhý zápas na MS v Brazílii a s predstihom si zabezpečili účasť v osemfinále. Zverenci trénera Marca Wilmotsa zdolali po tuhom boji Rusov 1:0, pričom o gól sa opäť postaral striedajúci hráč. O najtesnejšom triumfe rozhodol v 88. minúte Divock Origi, ktorý sa vo veku 19 rokov a 65 dní stal najmladším strelcom šampionátu.

slovakia

left justify in out

Origiho otec je bývalý profesionálny hráč z Kene. Pred šampionátom ho nepoznali ani jeho terajší spoluhráči. "Pred MS som nevedel, kto to je. Teraz si ho už zapamätám," povedal pre agentúru DPA Marouane Fellaini. Na brazílsky šampionát sa dostal Origi ako náhradník za zraneného Christiana Bentekeho. "Vždy som veril, že si raz zahrám na MS. Skórovať na Maracane a rozhodnúť tak o víťazstve tímu je však niečo fantastické," usmieval sa po zápase šťastný strelec. "Snažil som sa vypáliť presne a tvrdo do voľného priestoru. To sa mi podarilo a bol to môj dosiaľ najdôležitejší gól v kariére. Nezabudnem naň do konca života."

 

Víťazný gól padol po akcii Edena Hazarda z ľavej strany. Tvorca hry londýnskej Chelsea pripravil v predchádzajúcom zápase podobný scenár pre Driesa Mertensa, ktorý v 80. minúte súboja proti Alžírsku rozhodol o triumfe 2:1. "Viem, ako rozhodnúť zápas. Často sa tak stane v závere, aj to svedčí o tom, že som dobre fyzicky pripravený," vyhlásil Hazard a priznal, že jeho tím proti Rusom nepredviedol oslnivý výkon. "Bol to veľmi náročný duel, hrali sme dobre iba posledných 10 minút. Dôležité bolo, že v závere, keď už súper nemal toľko síl, sme využili ich defenzívne závahanie."

 

Kouč Wilmots súhlasil s Hazardom. "Futbal je niekedy veľmi jednoduchý. V závere sme mali viac síl ako súper, rozhodla naša fyzická pripravenosť. Na náročnom turnaji ako MS je dôležité každé víťazstvo, je mi jedno, že sa zápas skončil 1:0," povedal Wilmots. Jeho náprotivok na ruskej lavičke Fabio Capello vyhlásil, že jeho tím si nezaslúžil prehrať. "Po 12-ročnom období, keď Rusko chýbalo na MS, je tento turnaj pre nás veľkou školou. Škoda nevyužitých šancí, dnes sme mohli zvíťaziť. Stále verím, že môžeme postúpiť, všetko bude záležať od výsledku posledného zápasu," povedal Capello. Rusko čaká v kľúčovom stretnutí vo štvrtok Alžírsko, ktorému na postup do osemfinále stačí aj remíza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies