Výdatné zrážky spôsobili v Grécku a Albánsku záplavy

NETKY.SK • 2 Február 2015, 06:37 • 2 min
Výdatné zrážky spôsobili v Grécku a Albánsku záplavy

ATÉNY/TIRANA - Evakuáciu stoviek ľudí si dnes vyžiadali povodne, ktoré počas víkendu postihli severozápad Grécka a juh Albánska. Povodne si nevyžiadali obete na životoch, ale spôsobili materiálne škody. Zrútil sa napríklad známy most Plaka z 18. storočia, ktorý stál neďaleko gréckeho mesta Arta.

slovakia

left justify in out

Ako pre AP uviedla hovorkyňa gréckeho hasičského zboru, výdatné dažde spôsobili zvýšenie hladiny riek prakticky na celom území Grécka, ale najhoršia situácia je v oblasti mesta Arta. Riadiace centrum hasičského zboru v Aténach dnes navštívil aj nový grécky premiér Alexis Tsipras, ktorý vyzval odborníkov, aby v záplavami postihnutých oblastiach preverili bezpečnosť a stav ciest i historických objektov.
      

AP spresnila, že po výdatnom snežení a dažďoch stúpla hladina viacerých riek aj v Albánsku, kde boli v dôsledku toho zaplavené stovky hektárov polí, stovky domov a mnohé cesty. Polícia a armáda evakuovali mnoho rodín z domov a fariem v oblasti Vlore, Fier, Gjirokaster a Berat. Do bezpečia previezli aj poľnohospodárske zvieratá.
      

Mnohé obce v južnom Albánsku sa ocitli bez vody a elektrickej energie. Polícia naliehala na obyvateľov regiónu, aby cestovali len v nevyhnutných prípadoch, keďže meteorológovia predpovedajú intenzívne zrážky aj v najbližších dňoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies