Vyčíňanie búrky Ophelia si vyžiadalo v Írsku dvoch mŕtvych

NETKY.SK • 16 Október 2017, 18:25 • 2 min
Vyčíňanie búrky Ophelia si vyžiadalo v Írsku dvoch mŕtvych

DUBLIN - Dvaja ľudia dnes prišli v Írsku o život po tom, ako na väčšine jeho územia vyčíňala búrka Ophelia.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že zasiahne aj Severné Írsko a cez noc sa presunie cez západné pobrežné oblasti Walesu a Škótska. Informovala o tom agentúra DPA s tým, že Ophelia síce stratila silu hurikánu, ale podľa meteorológov môže rýchlosť vetra stále dosahovať v nárazoch 120 až 150 kilometrov za hodinu.

 

Vyše 50-ročná žena zahynula na juhu Írska, keď na jej auto spadol strom. Druhou nepriamou obeťou búrky bol tridsiatnik, ktorý podľahol zraneniam pri incidente s motorovou pílou, keď sa snažil odstrániť spadnutý strom.

 

Írsky premiér Leo Varadkar uviedol, že búrka je "veľmi nebezpečná" a príslušníci ozbrojených síl sú pripravení v prípade potreby na nasadenie. Všetky školy dnes boli v krajine zatvorené a obyvateľov vyzvali, aby ostali doma a cestovali len v prípade nutnosti. Dublinské letisko zrušilo približne 200 príletov a odletov a okolo 120.000 ľudí bolo na juhu krajiny bez dodávok elektriny.

 

Búrka odtrhla väčšinu strechy na štadióne futbalového mužstva Cork City v meste Cork a miestne médiá hlásili záplavy pobrežných oblastí v okrese Galway.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies