Volebné reklamy na Facebooku budú mať počas volieb v Austrálii červenú

NETKY.SK • 5 Apríl 2019, 13:38 • 2 min
Volebné reklamy na Facebooku budú mať počas volieb v Austrálii červenú

SYDNEY - V Austrálii zablokuje Facebook volebné reklamy zo zahraničia. Stane sa tak pred parlamentnými voľbami, ktoré sa budú konať v krajine už budúci mesiac. Počas dnešného dňa o tom informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Cieľom je poukázať na rastúcu kritiku úlohy sociálnych médií v šírení dezinformácií. Americká spoločnosť tak neurobí po prvýkrát. Podobne reagovala aj pri voľbách v Thajsku či Indonézii.

 

img

 

"Pred májovými voľbami dočasne nepovoľujeme volebné reklamy zakúpené mimo územia Austrálie," vyjadrila sa riaditeľka pre politiku Facebooku v Austrálii a na Novom Zélande Mia Garlicková. "Nepovolíme ani zahraničné reklamy, ktoré obsahujú politické slogany a logá strán," dodala.

 

 

Obmedzenia sa budú podľa nej vzťahovať na všetky reklamy so zahraničia, ktoré budú mať nejaký súvis s nadchádzajúcimi voľbami v krajine. Všetko, čo bude nejaký odkaz na politikov, politické strany, alebo formu ovplyvňovania budú okamžite odstránené.

 

Facebook ako najväčšia sociálna sieť začal intenzívnejšie sledovať svoj vplyv na voličov v období, keď sa objavili podozrenia ohľadom ruského ovplyvňovania prezidentských volieb v USA v roku 2016.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies