Východné pobrežie Austrálie opäť trápia záplavy

NETKY.SK • 15 November 2022, 18:00 • 2 min
Východné pobrežie Austrálie opäť trápia záplavy

SYDNEY - Veľké oblasti východného pobrežia austrálskeho štátu Nový Južný Wales sú po ďalších výdatných dažďoch opäť zaplavené. Záchranné služby vykonávajú v súvislosti s povodňami doposiaľ najväčšiu operáciu v dejinách tohto zväzového štátu, informovala v utorok austrálska televízna stanica ABC.

slovakia

left justify in out

K záchranným tímom sa pridávajú záchranári a dobrovoľníci z celého sveta, najmä z Nového Zélandu, Singapuru a zo Spojených štátov. "Pri hasení lesných požiarov sme mali dobrovoľníkov z celého sveta, ale pokiaľ viem, prvýkrát prišli v dôsledku povodní. A chcem sa im poďakovať," uviedol regionálny premiér Dominic Perrottet, ktorého cituje agentúra DPA. V oblasti na západ od metropolitnej oblasti Sydney sa od pondelka podarilo zachrániť pred záplavami viac ako 200 ľudí. Mnohí našli útočisko na strechách svojich domov. Pri záchrannej akcii boli nasadené aj vrtuľníky. V oblasti mestečka Forbes tamojšie úrady nariadili evakuáciu obyvateľov ihneď po rýchlom náraste povodňovej vody. V oblasti ide o druhú ničivú povodeň za posledné dva týždne. "Ľudia sú v šoku," povedala starostka Forbesu Phyllis Millerová. V susednom meste Eugowra sú nezvestné dve osoby – 85-ročný muž a 60-ročná žena. Na mieste prebieha pátracia akcia. Východné pobrežie Austrálie už tento rok niekoľkokrát zasiahli mimoriadne silné dažde a záplavy. Začiatkom júla zaznamenali niektoré oblasti Sydney povodňovú vodu dosahujúcu výšku niekoľkých metrov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies