Peter Pellegrini: Sulík nemá pre ľudí nič!

NETKY.SK • 11 Október 2021, 15:56 • 2 min
Peter Pellegrini: Sulík nemá pre ľudí nič!

BRATISLAVA - Strana Hlas-SD vyzýva vládnu koalíciu, aby podporila jeho návrh na dočasné zníženie dane z pridanej hodnoty (DPH) na energie. Tvrdí, že zníženie na 5 % reálne pomôže ľuďom vyrovnať sa s následkami prudkého zdražovania cien plynu a elektriny a následne aj rastu cien potravín.

slovakia

left justify in out

 

"Minister Sulík dnes ľuďom odkázal, že vláda pre nich nemá žiadnu ochranu proti rastúcim cenám energií. Na rozdiel od bohatých ľudí však zvýšenie cien elektriny a plynu môže byť pre mnohých zásadnou ranou do rodinného rozpočtu. Preto opäť vládnu koalíciu vyzývam, aby podporila návrh Hlasu na dočasné zníženie DPH na energie, ktorý je už v parlamente," povedal Peter Pellegrini.

 

Súvisiaci článok: Richard Sulík: Nikto nebude ani sekundu bez dodávok elektriny, plynu alebo tepla!

 

Zároveň podotkol, že "keď bolo treba spraviť z Daniela Lipšica neobmedzeného inkvizítora a jednoduchšie zatýkať", za jeden deň dala vláda dokopy špeciálnu komisiu, ktorá do týždňa navrhla 17 zásadných zmien v zákonoch.

 

img

 

"Keď ide o skutočné problémy ľudí, nestojí im to ani za najmenšiu pozornosť. To je skutočný obraz tejto neschopnej vládnej koalície, ktorá na ľudí zvysoka kašle." 

 

Prečítajte si: Peter Pellegrini: Nebudeme štekajúci pes!

 

Nezaradení poslanci pôsobiaci v strane Hlas-SD predložili na nadchádzajúcu schôdzu parlamentu návrh zákona, ktorého cieľom je dočasne znížiť sadzbu DPH na úroveň 5 % na služby spojené s elektrickou energiou, plynom, parou a teplou vodou, ich predajom, prenosom, distribúciou a dodávkou. Mimoriadne zníženie sadzby DPH by platilo počas roka 2022 a následne od 1. januára 2023 by pre tieto služby opätovne platila základná sadzba dane, pokiaľ by Národná rada SR v priebehu roka 2022 neuznala za potrebné predĺžiť uplatňovanie mimoriadne zníženej sadzby DPH.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona