Východ Slovenska v najbližších dňoch potrápia nízke teploty, vietor aj sneh

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 20:19 • 2 min
Východ Slovenska v najbližších dňoch potrápia nízke teploty, vietor aj sneh

BRATISLAVA – Snehové jazyky, záveje, nízke teploty, ale aj vietor potrápia v najbližších dňoch východ Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

img

 

Najveternejšie bude v stredu 21. marca od 10.00 h v okresoch Košického a Prešovského kraja. Meteorológovia v týchto lokalitách očakávajú vietor, ktorý môže miestami dosiahnuť 65 - 70 km/h. Výstraha prvého stupňa pred tvorbou snehových jazykov a závejov platí do stredy do 21.00 h pre okresy v Košickom a Prešovskom kraji.

 

img

 

SHMÚ vydal na štvrtok výstrahu prvého stupňa na štvrtok 22. marca aj pred nízkymi teplotami. Tie by mali potrápiť najmä obyvateľov v Košickom, Prešovskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji. Teploty by sa mali v niektorých lokalitách ojedinele pohybovať od mínus 15 do mínus 17 stupňov Celzia.

 

img

 

Zároveň SHMÚ vydal aj hydrologickú výstrahu pred možným výskytom povodne, ktorá sa týka dolnej časti povodia rieky Bodrog v lokalite Michaloviec. Výstraha platí do stredy do 14.00 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies