Výbuch v závode na výrobu hnojív v meste West spôsobil dusičnan amónny

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 09:26 • 2 min
Výbuch v závode na výrobu hnojív v meste West spôsobil dusičnan amónny

AUSTIN - Pri výbuchu v továrni na hnojivá v mestečku West v americkom štáte Texas, pri ktorom pred troma týždňami zahynulo 14 ľudí a ďalšie stovky utrpeli zranenia, explodoval dusičnan amónny. Oznámili to v pondelok miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Tento záver sa predpokladal a vyšetrovatelia už predtým konštatovali, že svoju prácu zameriavajú na túto výbušnú látku používanú v mnohých priemyselných hnojivách, uviedla tlačová agentúra AP.

Hovorkyňa úradu štátneho požiarneho inšpektora však zároveň informovala, že stále nie je objasnené, čo presne spôsobilo výbuch dusičnanu amónneho. Záverečná správa o príčinách, ktorá sa očakávala tento piatok, bude podľa jej slov zverejnená v neskoršom termíne.

Dusičnan amónny skladovali v závode na okraji mesta West na mieste, kde po explózii zo 17. apríla ostal 27 metrov široký kráter. Federálne úrady začali poskytovať prístrešia obyvateľom približne 70 domov vo Weste, ktoré boli zničené alebo vážne poškodené. Väčšina obyvateľov mesta sa hlási k českému pôvodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies