Výbor republikánov zlikvidoval vnútrostranícke povstanie proti Trumpovi

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 18:46 • 2 min
Výbor republikánov zlikvidoval vnútrostranícke povstanie proti Trumpovi

WASHINGTON - Snahy niektorých republikánov zabrániť Donaldovi Trumpovi získať na zjazde strany na budúci týždeň prezidentskú nomináciu dnes zlikvidoval výbor, ktorý má na starosti pravidlá voľby. Hlasovaním totiž zamietol návrh, aby delegáti zjazdu mohli voliť kandidáta podľa svojho výberu, informovala stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Výbor schválil pravidlo, ktoré zaväzuje delegátov zjazdu voliť kandidátov, ktorí zvíťazili v primárkach alebo volebných zhromaždeniach v ich príslušnom štáte.
Trumpovi stúpenci uviedli, že snahy zastaviť ho sa tým skončili.


Republikánsky celoštátny zjazd sa bude konať v meste Cleveland v Ohiu na budúci týždeň, v dňoch 18.-21. júla. Očakáva sa, že za prezidentského kandidáta strany oficiálne potvrdí miliardára Trumpa, podnikateľa bez politických skúseností. Trump si dnes vybral za svojho spolukandidáta guvernéra štátu Indiana Mika Pencea, ktorého by mal zjazd potvrdiť ako kandidáta strany na viceprezidenta USA.


Mnohí republikáni Trumpa kritizujú pre jeho extrémne názory na imigráciu a národnú bezpečnosť. Aj keď mnohí z funkcionárov strany nie sú nadšení tým, že v primárkach zvíťazil arogantný Newyorčan, dospeli k záveru, že strane by oveľa viac uškodil rozkol na zjazde ako Trump kandidujúci za prezidenta, dodala BBC.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies