Slovensko zrejme čaká miliónová pokuta

NETKY.SK • 12 Október 2021, 11:52 • 2 min
Slovensko zrejme čaká miliónová pokuta

BRATISLAVA - Minister Ján Budaj robí, čo môže, aby Súdny dvor EÚ uznal, že sa Slovensko snaží robiť kroky vpred v súvislosti s ochranou tohto druhu.

slovakia

left justify in out

Slovensko pravdepodobne neminie pokuta od Európskej únie (EÚ) za nedostatočnú ochranu hlucháňa hôrneho. Pre TASR to uviedol minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO). Predpokladá, že pôjde o miliónovú pokutu.

 

img

 

Budaj pripomenul, že Slovensko už dostalo od Európskeho súdneho dvora pokutu za neuzavretie skládky v Považskom Chlmci. Išlo vtedy o miliónové sumy. "Podobné súdne konanie je voči Poľsku, ktoré má za neuzavretie bane denné polmiliónové pokuty. Musíme si priznať, že európsky súd spravidla určuje podobné sumy," poznamenal.

 

Prečítajte si tiež: NCZI dostalo mastnú pokutu!

 

Minister podľa vlastných slov robí všetko pre to, aby sa reforma národných parkov stala na súde silným argumentom a Slovensko tak mohlo ukázať, že pre ochranu hlucháňa aj lesov robí kroky dopredu.

 

img

 

Európska komisia (EK) vlani oznámila, že podala na Súdny dvor EÚ návrh na začatie konania proti Slovensku za ohrozenie hlucháňa hôrneho. Komisia tvrdí, že SR do svojej národnej legislatívy správne nezaviedla a nedodržiava niektoré články európskej smernice o biotopoch a smernice o vtákoch.

 

Možno vás zaujme: Vedci naučili kravy močiť do toalety. Majú s nimi veľké plány!

 

Ministerstvo životného prostredia koncom minulého roka intenzívne pokračovalo v plnení opatrení na ochranu biotopov hlucháňa hôrneho. Komunikovalo aj s EK a poskytovalo jej informácie o pokroku v oblasti ochrany hlucháňa.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies