Výbor americkej snemovne ukončil vyšetrovanie "o intervencii Ruskej federácie"

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 15:37 • 2 min
Výbor americkej snemovne ukončil vyšetrovanie "o intervencii Ruskej federácie"

WASHINGTON - Osobitný výbor pre spravodajskú službu snemovne reprezentantov kongresu USA vo štvrtok hlasoval za vydanie správy pripravenej republikánmi o údajnom zasahovaní Ruska do prezidentských volieb v roku 2016, čo znamená oficiálny záver vyšetrovania. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Správa potvrdzuje, že zákonodarcovia nenašli žiadne tajné dohody medzi asistentmi, členmi volebného štábu Donalda Trumpa a ruskými orgánmi.  

 

Správa potvrdzuje, že zákonodarcovia nenašli žiadne tajné dohody medzi asistentmi, členmi volebného štábu prezidenta Donalda Trumpa a ruskými orgánmi. Text pred zverejnením skontrolujú tajné služby, či sa v ňom nachádzajú utajované informácie. Tento proces môže trvať niekoľko týždňov.
     

Rozhodnutie bolo prijaté vďaka skutočnosti, že väčšinu kresiel vo výbore zastávajú republikáni. Demokrati trvali na pokračovaní vyšetrovania. Washington opakovane obviňoval Moskvu zo zasahovania do volieb v roku 2016.

 

V tejto chvíli pokračuje vyšetrenie v tejto veci FBI, osobitne výbory oboch komôr kongresu, ako aj zriadenie osobitného prokurátora Roberta Muellera, vymenovaného ministerstvom spravodlivosti.
   

Prezident Trump a jeho kľúčoví asistenti odmietali podozrenie z nezákonných kontaktov s ruskými úradníkmi, v oblasti volebnej kampane. Moskva tiež mnohokrát vyvrátila obvinenia z pokusov ovplyvniť priebeh prezidentských volieb v Spojených štátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies