VšZP chystá žalobu na bývalých členov predstavenstva

NETKY.SK • 8 November 2016, 14:57 • 2 min
VšZP chystá žalobu na bývalých členov predstavenstva

BRATISLAVA - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) chystá žalobu na bývalých členov predstavenstva Marcela Foraia, Miroslava Vaďuru a Antóniu Borovkovú. Forai a Vaďura sú tiež bývalými šéfmi štátnej poisťovne.

slovakia

left justify in out

Tá si voči nim uplatňuje náhradu škody vo výške 15.000 eur za pokutu za chyby pri zazmluvňovaní. "VšZP sa už vyjadrila, že na náhrade škody trvá a v tejto súvislosti pripravuje žalobu na súd," potvrdila dnes pre TASR jej hovorkyňa Petra Balážová. Forai aj Vaďura podľa jej slov nárok na náhradu škody spochybnili, Borovková na výzvu zaplatiť škodu do konca októbra nereagovala vôbec.

 

Pokutu 15.000 eur od Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou dostala VšZP za chyby pri zazmluvňovaní s poskytovateľmi zdravotnej a lekárenskej starostlivosti. Úrad prešetroval desiatky zmlúv, medzi nimi aj tie pre firmy Foraiovej tety. Nové predstavenstvo na základe odporučenia škodovej komisie rozhodlo o zosobnení pokuty voči Foraiovi, Vaďurovi a Borovkovej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies