Vstup na londýnsky Big Ben zostáva zatiaľ bezplatný

NETKY.SK • 16 Marec 2012, 07:53 • 2 min
Vstup na londýnsky Big Ben zostáva zatiaľ bezplatný

Vstup na londýnsky Big Ben zostáva zatiaľ bezplatný

slovakia

left justify in out

img

Turisti nebudú musieť platiť vstupné na londýnske vežové hodiny Big Ben najmenej do roku 2015. Parlamentná komisia, ktorá plánovala zaviesť od júla vstupné vo výške 15 libier (18 eur), tento zámer odložila.
      Niekoľko poslancov vznieslo voči zavedeniu vstupného na Big Ben námietku s tým, že by to odradilo ľudí s priemerným príjmom od návštevy slávnej veže, ktorú považujú za "súčasť britskej demokracie", najznámejšiu britskú ikonu vo svete, ako aj najznámejšiu parlamentnú budovu. 
      Poslanec Robert Halfon vyhlásil, že považuje Big Ben za symbol parlamentu. "Zvony Big Benu zvonili počas nacistických náletov v druhej svetovej vojne. Majú ústrednú úlohu vo všetkom, čo je dobré na tom byť Britom." 
      Súčasné náklady na vstup turistov na vežu možno podľa neho pokryť úsporami na iných miestach, napríklad by sa zmenšilo plytvanie jedlom v parlamentných reštauráciách.
      Komisia Dolnej snemovne preto rozhodla, že návrh odloží najmenej do konca funkčného obdobia tohto parlamentu. 
      Po 334 schodoch vo veži Big Ben vystúpi každoročne okolo 10.000 ľudí, čo si vyžaduje náklady vo výške 93.000 libier (111.000 eur), informovala BBC.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies