Počasie výrazne skrátilo kráľovskú 13. etapu cyklistických pretekov Giro d'Italia, odstúpil Pedersen

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 18:00 • 2 min
Počasie výrazne skrátilo kráľovskú 13. etapu cyklistických pretekov Giro d'Italia, odstúpil Pedersen

CRANS MONTANA -

slovakia

left justify in out

Nepriaznivé počasie prinútilo v piatok organizátorov cyklistických pretekov Giro d'Italia výrazne skrátiť kráľovskú 13. etapu s cieľom vo švajčiarskom horskom stredisku Crans Montana. Namiesto 199 kilometrov napokon jazdci absolvovali iba 74,6 km. "Vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky, najmä na talianskej strane, rozhodli komisári vyhovieť žiadosti športovcov a uplatniť protokol extrémneho počasia,“ oznámili organizátori podľa agentúry DPA v oficiálnom stanovisku.

 

img

lyžiarske stredisko Crans Montana, ktoré je cieľom 13. etapy cyklistických pretekov Giro d'Italia

 

Namiesto talianskeho mestečka Borgofranco d'Ivrea sa pelotón vydal na trať až na území Švajčiarska v Le Chable, štart preto posunuli až na 14.30 h. Záver náročnej trate však zostal nezmenený aj s extrémnym výstupom na Croix de Coeur vo výške 2174 m.n.m. (15,4 km; 8,8%). Cieľový kopec na Crans Montanu mal 13,1 km a 7,2-percentné stúpanie. Pole pretekárov prišlo pred piatkom o ďalšie zvučné meno, pre chorobu musel odstúpiť svetový šampión z roku 2019 Mads Pedersen. Dánsky jazdec tímu Trek–Segafredo figuroval doteraz na druhom mieste v bodovacej súťaži.

 

Pre zranenia a choroby, najmä rozšírený koronavírus, opustilo už pelotón Gira viac ako 40 jazdcov. Boli medzi nimi napríklad aj spolufavoriti Remco Evenepoel a Tao Geoghegan Hart.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona