Všetky predajne bauMaxu na Slovensku preberá nemecký Obi

NETKY.SK • 30 Október 2015, 16:05 • 2 min
Všetky predajne bauMaxu na Slovensku preberá nemecký Obi

VIEDEŇ - Predajne obchodnej siete bauMax v Rakúsku dnes naposledy zatvoria svoje brány. Zo 65 veľkopredajní kúpil 48 nemecký obchodný reťazec Obi, ktorý má podobný sortiment ako končiaci bauMax.

slovakia

left justify in out

Obi preberá všetkých 14 predajní po ňom na Slovensku, obe v Slovinsku a štyri vybrané z 24 v Česku. Ďalších 18 kupuje na západ od rieky Moravy poľský reťazec Merkury Market. Informuje o tom APA.

 

Pre sedem predajní v Rakúsku sa kupec nenašiel. Ich takmer 300 zamestnancom hrozí, že skončia na úradoch práce. Nové miesta sa nenašli ani pre takmer 300 pracovníkov centrály bauMaxu v Klosterneuburgu a pre ďalších 100 v logistickom centre.

 

Koľko ľudí príde o zamestnanie, o tom nechcelo informovať ani vedenie bauMaxu, ani úrady práce.

 

Výpredaj sortimentu bauMaxu, čo si želal reťazec Obi, nie je bez rizika. V sektore sa objavili obavy, že v dôsledku veľkých zliav na sortiment bauMaxu sa spotrebitelia mohli zásobiť najmä domácou, záhradnou a malou stavebnou technikou na nasledujúcich niekoľko rokov.

 

Čo sa nepredalo z majetku bauMaxu, preberie špecializovaná hornorakúska spoločnosť Lehner. Venuje sa správe firiem. Konkrétne pôjde o úplné vybavenie z desiatich veľkopredajní. Dostane 13.000 bežných metrov regálov, 3000 nákupných áut, stroje na opracovanie dreva, kancelárske vybavenie. Lehner do konca novembra vyčistí po bauMaxe 150.000 štvorcových metrov plochy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies