Divadlo Andreja Bagara v Nitre pripravuje premiéru inscenácie Nevesta, alebo zdá sa že hrmí

NETKY.SK • 17 Január 2023, 15:30 • 2 min
Divadlo Andreja Bagara v Nitre pripravuje premiéru inscenácie Nevesta, alebo zdá sa že hrmí

Nitra - Divadlo Andreja Bagara v Nitre otvára tohtoročnú sezónu inscenáciou Nevesta alebo Zdá sa, že hrmí na motívy poviedky Ladislava Grosmana, autora Obchodu na korze.

slovakia

left justify in out

Mladí tvorcovia rozprávajú v nej o období Slovenského štátu na pozadí osudov mladých ľudí. Predstavenie dopĺňa panelová výstava Židovská Nitra, približujúca duchovný, kultúrny a hospodársky aspekt židovského obyvateľstva mesta v predvojnovom období a jeho osudy v období vojny. Vernisáž sa koná 19. januára 2023 o 17:45 vo foyeri DAB v Nitre. Predpremiéra divadelného predstavenia bude nasledovať po otvorení výstavy, premiéry a ďalšie predstavenia podľa divadelného programu na január 2023. Židovská náboženská obec v Nitre sa aktívne zapojila do prípravy týchto podujatí, ktoré považuje za gesto pamiatky na bohatú históriu našich predkov.
Výstava Židovská Nitra vznikla, aby dotvorila a rozšírila kontext inscenácie Nevesta alebo Zdá sa, že hrmí, ktorá hovorí o živote vo vnútri židovskej komunity v období Slovenského štátu. „To čo nás pri koncipovaní výstavy zaujímalo, bolo úžasná rôznorodosť, ktorú židovská komunita priniesla do života v Nitre. Výstava dokazuje, že bola ozajstným prínosom nie len v rámci kultúry ale aj duchovného, spoločenského a hospodárskeho života Nitry,“ povedala kurátorka výstavy Slavka Civáňová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies