Vrtuľník musel zachraňovať dvoch rakúskych motorkárov

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 13:04 • 2 min
Vrtuľník musel zachraňovať dvoch rakúskych motorkárov

BRATISLAVA - Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zasahovala vo štvrtok podvečer dvakrát za sebou. Ako informovala Zuzana Turočeková z Air Transport Europe, v oboch prípadoch išlo o nehody motocyklistov a v oboch prípadoch o občanov Rakúska.

slovakia

left justify in out

Prvá sa stala v Orechovej Potôni na Slovakiaringu, kde motocyklista z Rakúska utrpel viacnásobné poranenia. Muža prevzali na mieste leteckí záchranári od rýchlej lekárskej pomoci a previezli ho do Univerzitnej nemocnice Bratislava - Kramáre. Hneď po odovzdaní pacienta v nemocnici letel vrtuľník k ďalšej dopravnej nehode, tentokrát na Pezinskej Babe. Motocyklista tam prešiel cez zvodidlá cesty a skončil v lesnom poraste, odkiaľ ho vyslobodili hasiči. Muž bol pri vedomí, mal poranenia hrudníka a hlavy. Leteckí záchranári na mieste muža ošetrili, zafixovali vo vákuovom matraci a naložili na palubu vrtuľníka. Previezli ho do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Ružinov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies