Vrba oficiálne trénerom českej reprezentácie, zmluva na 4 roky

NETKY.SK • 3 December 2013, 14:23 • 2 min
Vrba oficiálne trénerom českej reprezentácie, zmluva na 4 roky

PRAHA - Bývalý tréner futbalistov MŠK Žilina Pavel Vrba sa stal v utorok oficiálne hlavným koučom českej reprezentácie. Do funkcie ho schválil Výkonný výbor FAČR, pričom Vrba podpíše zmluvu s platnosťou od 1. januára 2014 na štyri roky.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval portál idnes.cz, v kontrakte je opcia na ďalšie dva roky, ktoré si FAČR môže uplatniť. Vrba v nedeľu odkoučoval posledný ligový zápas v Plzni, kde úspešne pôsobil od októbra 2008. V utorok 10. decembra ho čaká ešte duel Ligy majstrov proti CSKA Moskva. Potom svoje pôsobenie vo Viktorii Plzeň ukončí.

Vzhľadom na podmienky zmluvy povedie Vrba národné mužstvo minimálne v dvoch kvalifikačných cykloch. Od budúcého septembra bude Česko bojovať o postup na Euro 2016 vo Francúzsku, žreb sa uskutoční 23. februára v Nice. Po európskom šampionáte začnú v septembri 2016 boje o majstrovstvá sveta 2018 v Rusku.

"Som samozrejme nesmierne rád, že získame trénera, ktorý má za sebou radu skvelých výsledkov a tiež uznanie a podporu odbornej aj širokej verejnosti," citoval portál idnes.cz predsedu asociáce Miroslav Pelta. Premiéru absolvuje Vrba v prípravnom stretnutí s Nórskom, ktorý je na programe 5. marca v pražskom Edene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies