Vražda ruského exposlanca Voronenkova je fakticky objasnená

NETKY.SK • 4 September 2017, 11:42 • 2 min
Vražda ruského exposlanca Voronenkova je fakticky objasnená

KYJEV - Vražda bývalého poslanca ruskej Štátnej dumy Denisa Voronenkova je už fakticky objasnená, oznámil dnes zástupca generálneho prokurátora Ukrajiny Jevhen Jenin.

slovakia

left justify in out

"Bola už fakticky objasnená a hneď, ako to bude v záujme vyšetrovania, budú výsledky zverejnené... Kľúčové body sú už vyšetrovateľom známe," povedal Jenin, ktorého citovala agentúra Ukrinform.

 

K vražde došlo 23. marca tohto roka v centre Kyjeva. Nemenovaný muž 45-ročného Voronenkova smrteľne postrelil pred vchodom do jedného z hotelov. Útočník, ktorého postrelil ochrankár obete, zomrel neskôr v nemocnici. Ochrankár vyviazol so zraneniami.

 

Voronenkov bol bývalým členom frakcie komunistov v ruskej Dume. Na Ukrajinu sa presťahoval vlani na jeseň a získal aj tamojšie občianstvo. Rusko opustil spolu so svojou manželkou, speváčkou Marijou Maksakovovou, ktorá bola poslankyňou parlamentu za stranu Jednotné Rusko.

 

Ako dôvod svojho odchodu z Ruska Voronenkov uvádzal perzekúciu zo strany ruských bezpečnostných zložiek. Ruského občianstva sa vzdal.

 

Ruský spravodajský server BFM uviedol, že Voronekov svojho času vypovedal na generálnej prokuratúre vo veci podozrenia, že ukrajinský exprezident Viktor Janukovyč sa dopustil vlastizrady.

 

Exposlanec bol však v Rusku obvinený z podvodu, keď sa údajne neoprávnene zmocnil cudzej nehnuteľnosti v centre Moskvy. Na polícii proti nemu vypovedali bývalí príslušníci ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Voronenkov označil celú túto kauzu za zinscenovanú. Po Voronenkovi bolo 15. februára vyhlásené medzinárodné pátranie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies