Vrak zhorenej gréckej lode odtiahli do prístavu

NETKY.SK • 2 Január 2015, 14:01 • 2 min
Vrak zhorenej gréckej lode odtiahli do prístavu

BRINDISI - Zhorený vrak gréckeho trajektu, ktorý v nedeľu zachvátil ničivý požiar, v piatok nadránom dorazil do prístavu v talianskom Brindisi.

slovakia

left justify in out

Šéf miestnej spoločnosti podieľajúcej sa na celej operácii pre agentúru Associated Press uviedol, že presné miesto zakotvenia vraku ešte neurčili. Odtiahnutie plavidla trvalo až 17 hodín a začali s ním ešte vo štvrtok večer.

 

Požiar na lodi vypukol v jej dolnej časti, jeho príčinu však zatiaľ neurčili. Za nepriaznivého veterného počasia Gréci a Taliani evakuovali 477 pasažierov lode a členov posádky, väčšinou s pomocou vrtuľníkov. Desiatky osôb sú však stále nezvestné vrátane pravdepodobne ilegálnych migrantov, ktorí sa nenachádzali na zozname cestujúcich. Úrady sa tak obávajú, že súčasná bilancia nešťastia hovoriaca o desiatich mŕtvych tak môže ešte rapídne narásť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies