Vrah Kajínek bol prevezený do menej prísne stráženej väznice

NETKY.SK • 7 Február 2014, 11:12 • 2 min
Vrah Kajínek bol prevezený do menej prísne stráženej väznice

PRAHA - Doživotne odsúdený dvojnásobný český vrah Jiří Kajínek bol v stredu 5. februára presunutý z väznice v obci Mírov do menej prísne stráženej väznice v meste Jablonec nad Nisou v Libereckom kraji na severovýchode Čiech.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes server Lidovky.cz, ktorý sa odvolával na správu denníka Právo. O Kajínkovom premiestnení z Mírova, kde sa nachádzajú najnebezpečnejší väzni, do menej stráženého väzenia rozhodol v januári Krajský súd v Olomouci. Kajínek tak môže okrem iného pracovať.

Kajínek je zrejme najznámejším českým väzňom. Za dvojnásobnú nájomnú vraždu a jeden pokus o vraždu bol 23. júna 1998 odsúdený na doživotné väzenie. Podľa rozsudku Kajínek v roku 1993 pod väznicou Bory zastrelil najmenej 12 výstrelmi plzenského podnikateľa a jeho osobného strážcu. Tretí muž útok prežil s ťažkými zraneniami.

Odsúdený Kajínek sa pokúsil o útek z väznice až štyrikrát. O jeho úteku z Mírova bol nakrútený aj film s názvom Kajínek, ktorý mal premiéru v roku 2010, pripomenul web Lidovky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies