Vonnová sa vrátila 8. miestom, chce vyššie

NETKY.SK • 6 December 2014, 11:57 • 2 min
Vonnová sa vrátila 8. miestom, chce vyššie

LAKE LOUISE - Víťazkou piatkového zjazdu žien v kanadskom Lake Louise sa síce stala Slovinka Tina Mazeová, ale dôvod na veľkú radosť mala aj ôsma žena konečného poradia.

slovakia

left justify in out

Američanka Lindsey Vonnová sa takmer presne po roku vrátila do kolotoča Svetového pohára a ôsme miesto s odstupom 85 stotín sekundy za víťazkou je pre ňu po dvoch operáciách kolena a dlhej súťažnej pauze malým víťazstvom.

 

"Mám za sebou superštart do sezóny. Snažila som sa pritlačiť viac ako na tréningu. Mohlo to byť z mojej strany ešte agresívnejšie, ale veď je to len začiatok. Cítim progres oproti príprave a teším sa na ďalšie preteky," povedala Vonnová podľa portálu FIS. 

 

Tridsaťročná Američanka sa rozhodla pre návrat na mieste, ktoré jej v minulosti prinieslo veľa radosti. V Lake Louise v rozpätí rokov 2004 - 2012 štrnásťkrát zvíťazila a dovedna dvadsaťkrát dosiahla pódiové umiestnenie. K piatkovej svojej sezónnej ouvertúre ešte optimisticky podotkla: "Dnes som zaostala iba o štyri desatiny za druhým miestom, takže stupne pre víťazky nie sú v ďalších pretekoch nereálne." Šancu na zlepšenie bude mať už v sobotu, keď je v Lake Louise na programe ďalší ženský zjazd SP. 

 

Sympatická zjazdárka a tvár mnohých reklamných kampaní vlani prišla nielen o takmer celú sezónu, ale aj o účasť na ZOH 2014 v Soči. Teraz má pred sebou cieľ uspieť na svetovom šampionáte, ktorý sa vo februári 2015 uskutoční na americkom snehu vo Vaile a Beaver Creeku. V dlhodobejšom horizonte chce byť úspešná aj na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu, ktoré by mali byť pre ňu vrcholom kariéry. 

 

Bývalá kráľovná rýchlosti má na konte 59 triumfov v pretekoch Svetového pohára a len tri víťazstvá ju delia od vyrovnania historického rekordu legendárnej Rakúšanky Annemarie Moserovej-Pröllovej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies