Vonnová sa po roku vrátila a získava sebavedomie

NETKY.SK • 3 December 2014, 11:48 • 2 min
Vonnová sa po roku vrátila a získava sebavedomie

LAKE LOUISE - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová sa po ročnej pauze vrátila na svetové zjazdovky. Tridsaťročná olympijská víťazka, majsterka sveta či štvornásobná držiteľka krištáľového glóbusu absolvovala v obľúbenom kanadskom stredisku Lake Louise utorňajší tréning pred pretekmi Svetového pohára.

slovakia

left justify in out

Vonnová obsadila 18. miesto, za najrýchlejšou Lotte Sejerstedovou z Nórska zaostala takmer dve sekundy (1,82 s). Najdôležitejšie pre Američanku však bolo, že prišla do cieľa a užila si jazdu.

"Časy v tréningových jazdách sú irelevantné. Išla som solídne, potrebujem ešte získať cit pre terén a rýchlosť a dostať sa do pohody. Vďaka tomu môžem postupne získavať aj potrebné sebavedomie. Je príjemné byť späť. Čakala som dlho na návrat. Koleno je stopercentne v poriadku a cítim sa ako vo svojich najlepších rokoch," uviedla Vonnová, ktorá v Lake Louise vyhrala už štrnásťkrát. 

 

Sympatická zjazdárka tvoriaca už vyše roka pár s golfistom Tigerom Woodsom sa musela podrobiť dvom operáciám kolena, po druhej po zranení vlani pred Vianocami vo Val d´Isere prišla o účasť na ZOH 2014 v Soči. Vonnová má pred sebou cieľ uspieť na svetovom šampionáte, ktorý sa vo februári 2015 uskutoční na americkom snehu vo Vaile a Beaver Creeku. V dlhodobejšom horizonte chce byť úspešná aj na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu, ktoré by mali byť pre 30-ročnú Američanku (nar. 18. októbra 1984) vrcholom kariéry. 

Bývalá kráľovná rýchlosti má na konte 59 triumfov v pretekoch Svetového pohára a len tri víťazstvá ju delia od vyrovnania historického rekordu legendárnej Rakúšanky Annemarie Moserovej-Pröllovej. "Budem sa pokúšať o prekonanie rekordu," zdôraznila Vonnová niekoľkokrát v minulosti. "Rastie nám nová generácia lyžiarok, ale veteránky sú v štartovom poli stále," tvrdí Vonnová, ktorá v piatok a sobotu absolvuje v Lake Louise zjazd a v nedeľu super G. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies