Volkswagen chce vyrobiť trojnásobne viac áut s identickými dielcami

NETKY.SK • 24 Február 2015, 16:28 • 2 min
Volkswagen chce vyrobiť trojnásobne viac áut s identickými dielcami

WOLFSBURG - Viac spoločných dielcov, menšie náklady - automobilka Volkswagen v budúcnosti ešte viac staví na tzv. stavebnicový systém a v roku 2018 chce vyrobiť trikrát viac áut s identickými komponentmi než v súčasnosti. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ako povedal šéf koncernu Martin Winterkorn, na báze tzv. modulárnej stavebnice (MQB), ktorá predpokladá použitie rovnakých komponentov vo vozidlách rôznych značiek koncernu, by sa malo dovtedy vyrobiť viac než sedem miliónov áut. Vlani sa týmto spôsobom vyrobili zhruba dva milióny kusov, na budúci rok by malo ísť o dvojnásobok.
     

Systémom MQB sa okrem iného vyrábajú VW Golf alebo Audi A3, ktoré majú vysoký podiel identických dielcov i keď väčšina z nich nie je pre vodiča viditeľná. Stavebnica sa dotkne aj novej generácie modelu VW Touran a vďaka nižším výrobným nákladom by mal priniesť do kasy viac peňazí. "Novinka bude výnosnejšia," povedal Winterkorn. Model by však nemal stáť viac než jeho predchodca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies