Volkswagen čelí v USA novým problémom, tentoraz pre hybridné vozidlá

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 11:47 • 2 min
Volkswagen čelí v USA novým problémom, tentoraz pre hybridné vozidlá

WASHINGTON - Americká Komisia pre medzinárodný obchod (ITC) začala vyšetrovať nemeckú automobilku Volkswagen a jej dcérske spoločnosti pre podozrenie, že firmy porušili patenty týkajúce sa hybridných vozidiel, ktoré vlastní americká spoločnosť Paice. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Komisia dodala, že zatiaľ v tejto veci neprijala žiadne rozhodnutie. Prípadný verdikt voči spoločnosti by však pre nemeckú firmu znamenal veľkú ranu, keďže po emisnom škandále s naftovými vozidlami sa Volkswagen snaží v USA presunúť vo väčšej miere do oblasti hybridných áut.

 

Paice sa snaží presadiť, aby ITC vydala nariadenie, ktorým sa zablokuje dovoz a predaj hybridných vozidiel značiek VW, Audi a Porsche na americkom trhu. Žiadosť podala 15. apríla.

 

Podobný krok urobila v minulých rokoch aj voči japonskej automobilke Toyota. S touto firmou potom v roku 2010 uzatvorila licenčnú dohodu, ktorá pokrýva 23 patentov. Minulý rok zasa oznámila, že podobné licenčné dohody uzatvorila aj s juhokórejskými automobilkami Hyundai a Kia.

 

Okrem ázijských automobiliek a najnovšie Volkswagenu firma bojuje aj s automobilkou Ford. O patentové práva sa s americkou spoločnosťou ťahá od roku 2014, ale Fordu sa podarilo docieliť, že niektoré žaloby spoločnosti Paice boli zamietnuté. V ďalších sa na rozhodnutie stále čaká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies