Volebný zápas medzi Obamom a Romneym ani nemôže byť tesnejší

NETKY.SK • 2 November 2012, 08:00 • 2 min
Volebný zápas medzi Obamom a Romneym ani nemôže byť tesnejší

Volebný zápas medzi Obamom a Romneym ani nemôže byť tesnejší - Politika Podľa posledného prieskumu denníka Washington Post a televízie ABC získal americký prezident Barack Obama 48,56 percenta hlasov a jeho republikánsky vyzývateľ Mitt Romney 48,49 hlasov

slovakia

left justify in out

img

Podľa posledného prieskumu denníka Washington Post a televízie ABC získal americký prezident Barack Obama 48,56 percenta hlasov a jeho republikánsky vyzývateľ Mitt Romney 48,49 hlasov, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

Tesnejšie to vo volebnom zápase o post šéfa Bieleho domu ani nemôže byť - Obama vedie o sedem stotín percenta, vyplynulo zo štvrtkového prieskumu.

S veľkým napätím sa počas dnešného dňa očakáva aj uverejnenie správy o počte nezamestnaných za október. Odborníci považujú za možné, že výsledok by ešte mohol ovplyvniť nerozhodnutých voličov.

Slabá ekonomika a vysoká nezamestnanosť boli od začiatku kampane hlavnými témami. Obama podľa Romneyho zlyhal v oboch týchto oblastiach.

Avšak v septembri nezamestnanosť v Spojených štátoch po dlhom čase klesla pod osem percent a dosiahla 7,8 percenta. Obama vo štvrtok získal aj podporu newyorského starostu Michaela Bloomberga.

Bloomberg sa síce kriticky vyjadril o štyroch rokoch, keď bol Obama v prezidentskom úrade, ale považuje demokratov za schopnejších, čo sa týka zvládania výziev, ktorým krajina čelí.

Nestraník Bloomberg v tejto súvislosti hovoril o búrke Sandy. Skaza, ktorú búrka zanechala v New Yorku a v iných častiach na severovýchode USA, jasne ukázala, čo všetko je v hre v utorok v prezidentských voľbách, mieni starosta.

V názorovom článku pre svoju rovnomennú agentúru poukázal newyorský starosta na to, že hurikány Sandy a Irene, ktoré vlani a tohto roku zasiahli New York, sú znakmi klimatických zmien. Politici, zvolení do špičkových pozícií, preto musia "bezodkladne konať", tvrdí Bloomberg. Pripomenul, že Obama urobil kroky na zníženie emisií, Romney z tejto pozície upustil.

Obama a Romney sa po "pokoji zbraní" znovu vrátili k vzájomným útokom. Obaja sa v poslednej chvíli orientujú na tie americké štáty, v ktorých sa môže rozhodnúť o výsledku volieb. Obama preto vo štvrtok odcestoval na kampaň do Wisconsinu, Nevady a Colorada, republikánsky kandidát mal tri volebné zhromaždenia vo Virgínii.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies